Terug naar de website
Facebook Twitter

Zonder elkaar is iedereen alleen

Bekijk de video
Moeder en zoon kijken glimlachend naar de camera

De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar

Wij zorgen voor ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een lichamelijke beperking. Zo kunnen tienduizenden zieken en gehandicapten volop mee blijven doen aan onze maatschappij.

Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Door het organiseren van bezoek aan huis, uitstapjes en vakanties zorgen onze 42.000 vrijwilligers ervoor dat mensen weer een sociaal netwerk hebben.

 • 317.500 dagjes uit
 • 72.500 huisbezoeken
 • 7.878 aangepaste vakanties
 • Leonie en Angelique

  Met elkaar zijn betekent voor Leonie en Angelique:

  Als een Zonnebloemvrijwilliger zoals Angelique voor je zorgt, voelt dat heel vertrouwd. Bij de Zonnebloem krijg je de zorg die je nodig hebt. Dat is voor mij heel bijzonder.’
 • Krista en loes

  Met elkaar zijn betekent voor Krista en loes:

  Vanaf onze eerste ontmoeting tijdens een Zonnebloemvakantie zijn we onafscheidelijk. Weekendjes weg, naar de bios: ik heb er een nieuwe vriendin bij. Op papier ben ik misschien de vrijwilliger die haar helpt, maar ik heb haar en onze vriendschap net zo hard nodig.
 • Marielle en Betsy

  Met elkaar zijn betekent voor Marielle en Betsy:

  Soms is het lastig ergens alleen heen te gaan als je in een rolstoel zit. Op die momenten bel ik Betsy. Waar ik ook heen wil, zij loopt met me mee.
 • Pascal en Jochem

  Met elkaar zijn betekent voor Pascal en Jochem:

  Pascal en ik zijn even oud en houden van dezelfde dingen, zoals schaken. Zo brengen we samen heel wat uren door. Dat hij niet kan praten, maakt voor ons spelplezier niet uit.
 • Suzanne en Marieke

  Met elkaar zijn betekent voor Suzanne en Marieke:

  Marieke en ik zijn allebei ondernemend: naar een voetbalwedstrijd van Oranje, een dagje winkelen of naar een concert van de Toppers. Het kan allemaal dankzij de Zonnebloem. En Marieke. Samen hebben we de grootste lol.
 • Sylvia en Ciska

  Met elkaar zijn betekent voor Sylvia en Ciska:

  Als Sylvia weer langskomt op haar fietsje, is het altijd gezellig. Lekker samen kletsen en thee drinken: van de kleine dingen word ik gelukkig

Met elkaar betekent voor jullie

Op welke manier je ook met ons meedoet, het draait altijd maar om één ding: oprechte, persoonlijke aandacht voor elkaar, want zonder elkaar is iedereen alleen. Lees hieronder wat 'elkaar' betekent voor een ander.

Met elkaar betekent voor mij

Een dagje weg, samen wat drinken of een goed gesprek op de zondagmiddag. Voor iedereen betekent 'met elkaar' iets anders. We vragen ons daarom af: wat betekent 'met elkaar' voor jou?

Volg met elkaar de Zonnebloem

Wil jij niets missen van ons belangrijke werk en actief betrokken blijven? Volg ons dan op Twitter en Facebook. Maak jij van alles mee met de Zonnebloem? Deel dan jouw ervaringen met anderen via social media. Inspireer en bouw samen met ons mee aan een zorgzamere samenleving, want zonder elkaar is iedereen alleen.