Nalaten aan de Zonnebloem

Je kunt de Zonnebloem ook na jouw leven blijven steunen, namelijk door ons op te nemen in jouw testament. Een hartverwarmend gebaar: door ons geld na te laten kun je veel betekenen voor mensen met een lichamelijke beperking. Elk bedrag, groot of klein, is waardevol voor hen.

De Zonnebloem opnemen in jouw testament

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw nalatenschap bij de Zonnebloem terechtkomt, kun je dit het beste regelen bij de notaris. Als je ervoor kiest ons op te nemen in jouw testament, kan dat op drie manieren:  

• De Zonnebloem als legataris: zo laat je een bepaald goed of geldbedrag na aan de Zonnebloem. 
• De Zonnebloem als mede-erfgenaam: zo benoem je de Zonnebloem als één van de erfgenamen en je bepaalt zelf hoe je de nalatenschap onder de erfgenamen verdeelt.
• De Zonnebloem als enige erfgenaam: jouw volledige nalatenschap gaat naar de Zonnebloem.

Geen erfbelasting

Wie geld of goederen erft, moet normaliter erfbelasting betalen. Dit geldt echter niet voor de Zonnebloem, omdat wij een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn. Iedere cent van jouw gift komt dus goed terecht.

Advies of meer informatie?

Als je overweegt aan de Zonnebloem na te laten, neem dan contact met ons op. Wij geven je graag en vrijblijvend meer informatie, zodat je een goede afweging kunt maken. Bel gerust naar (076) 564 64 64 en vraag naar Fanny Poortman of stuur een e-mail naar nalaten@zonnebloem.nl. Je kunt via deze weg ook een speciale brochure aanvragen met meer informatie.

Waarom doneren?

Vraag je je af wat de Zonnebloem doet met de gift van donateurs? En waarom zij zo belangrijk zijn voor de Zonnebloem? Lees het hier

Tv-uitzending De Nalatenschap

In het tv-programma de Nalatenschap van omroep Max was eind vorig jaar het verhaal van Marga Kerklaan te zien. Marga werd 87 jaar oud en was de eerste vrouw in Nederland die documentaires voor televisie maakte. Een bijzondere uitzending over een bijzondere vrouw. Marga nam de Zonnebloem op in haar testament. In het programma komt naast het rijke leven van Marga ook ons waardevolle vrijwilligerwerk voor mensen met een fysieke beperking ruimschoots aan bod.

De uitzending van de Nalatenschap met de Zonnebloem kun je terugzien via Uitzending Gemist.

Contact

 • De Zonnebloem helpt je graag verder met jouw vragen

 • Fanny Poortman

  Fanny Poortman
  Klantgroepmanager speciale
  donaties
  (076) 564 63 82
  fanny.poortman@zonnebloem.nl

Er kan zoveel meer dan je denkt

Vrienden loterij