Voor het eerst weer op vakantie met mijn vrouw

Samen met je vrouw op vakantie gaan. Pas als het niet meer kan, weet je hoe waardevol het is. Dat weet ook Gijs de Jong (74), die al ruim veertig jaar in een rolstoel zit vanwege een mislukte operatie. Voor het eerst in jaren kon hij weer samen met zijn vrouw op vakantie.

Droom die uitkwam

Gijs heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Maar na ruim 28 operaties, een herseninfarct en een oogoperatie, geeft hij de moed nog niet op. “Dat komt vooral doordat mijn vrouw en kinderen er altijd voor me zijn geweest. Mijn vrouw is al veertig jaar lang mijn mantelzorgster, wat niet altijd makkelijk is. Een vakantie samen was een droom die uitkwam. Wij keken er al weken naar uit.”

Even met z'n tweetjes

Met z’n tweeën op vakantie gaan is zonder hulp geen optie. “Ik kan niet zelfstandig mijn rolstoel uit en mijn vrouw kan mij niet tillen. Samen, dat kenden we niet op vakantie. Totdat we de Zonnebloem ontdekten. Alle zorg wordt mijn vrouw uit handen genomen en er zijn altijd sterke mannelijke vrijwilligers mee die mij konden tillen. We zijn er dan echt eventjes uit met z’n tweetjes. Daar konden we weken later nog van genieten.”

Wil jij Gijs de tijd van zijn leven bezorgen tijdens een Zonnebloemvakantie? Geef je dan op als verpleegkundige vrijwilliger.

Gezocht: verpleegkundige vrijwilligers!

We hebben nog veel vrijwilligers nodig voor onze vakanties, met name verpleegkundigen.

Bekijk het vakantieaanbod van 2014

Er kan zoveel meer dan je denkt

Vrienden loterij