Twee vakantievrijwilligers overtuigden hun partners: "Word toch ook vakantievrijwilliger!"

Het begon allemaal bij Regien Catsburg en Walter Nijmeijer, twee vakantievrijwilligers die vrienden werden op het schip. Samen overtuigden ze hun partners om ook vrijwilliger te worden. Sindsdien zijn de twee koppels ‘besmet’ met het Zonnebloem-virus en zetten ze zich in op het schip.

Het enthousiasme van Regien en Walter over hun bootreizen zorgde er uiteindelijk voor dat ook hun partners besloten mee te gaan. “Ik en mijn man Stef gingen een keer op de koffie bij Regien en haar vriend Aat. Ongeveer 9 jaar geleden. Regien liet toen haar fotoboek zien aan mijn man, met foto’s van de Zonnebloem-reizen”, legt Walter uit. “Ze vertelde hoe leuk het was om aan boord van het schip te helpen en er te zijn voor minder beperkten.” “Dat klopt”, beaamt Regien. “Je kunt met zoiets kleins zóveel betekenen voor een ander.”

Walter vertelt verder: “Stef liet zich helemaal meeslepen door mijn en haar enthousiasme en besloot zich aan te melden als vakantievrijwilliger.” Een paar jaar later is ook Aat, de vriend van Regien, ‘bezweken’ onder de enthousiaste verhalen om hem heen. Ook hij ging mee op het schip. 

Sindsdien zetten de vier zich in om de vakantiegangers op het schip de reis van hun leven te bezorgen. Regien als hoofd verpleegkundige, Aat als brandwacht, Walter achter de bar en Stef in het restaurant. “We spreken elkaar overdag niet zoveel. ’s Avonds hebben we even een gezellig moment met elkaar.”

De twee koppels zien elkaar ook buiten de Zonnebloem om. “We zijn echt vrienden geworden en blijven weekendjes bij elkaar logeren”, vertelt Regien. Walter vult aan: “We hebben een hele goede klik met z’n vieren. Waar dat vandaan komt? De Zonnebloem. Dat verbindt ons gewoon.”    

Word vakantievrijwilliger

Ook als je geen verpleegkundige bent, kun je je inzetten als vakantievrijwilliger.

Er kan zoveel meer dan je denkt

Vrienden loterij