Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

$name

"Na mijn ICT-opleiding, ging ik op mijn negentiende op zoek naar een baan. Waar ik precies ging werken, maakte me eerlijk gezegd niet zoveel uit. Het was al moeilijk genoeg iets te vinden, helemaal als je een handicap hebt. Het was wel de tijd waarin internet in opkomst was. Daar lagen kansen voor mij, omdat werken achter de pc is in principe goed te doen is vanuit een rolstoel. Ik werd bij de Zonnebloem aangenomen als administratief medewerker voor 40 uur in de week, wat ik toen nog goed aankon.

Vanaf dag één werd er rekening gehouden met mijn handicap. Omdat ik een progressieve spierziekte heb, kan ik steeds minder. Het is dan heel fijn als je werkgever flexibel met werkdruk en -uren omgaat. En dat er ook naar je geluisterd wordt. De enige mogelijkheid voor mij om een fijne baan te hebben is als deze ‘meebeweegt’ met waar ik fysiek toe in staat ben.

De doorbraak van internet was erg betekenisvol voor mij. Het maakte me onafhankelijk van mijn pc op kantoor, waardoor ik veel dingen vanuit huis kon regelen. Ik besloot me meer te richten op internet en ben nu werkzaam in Team Online binnen afdeling Marketing & Communicatie. Inmiddels werk ik nog maar 15 uur, grotendeels vanuit mijn werkkamer thuis. Daar werk ik onder meer aan nieuwsbrieven, vormgeving en kwaliteitsbewaking. Ik kan mijn eigen tijd indelen en werk bijvoorbeeld vaak ’s avonds omdat ik ’s ochtends met ADL-hulp uit bed gehaald wordt. Het duurt dan wel even voordat ik klaar ben.

Uiteindelijk draait het in mijn situatie allemaal om wederzijds vertrouwen met mijn werkgever. Natuurlijk was het even wennen dat ik thuis ging werken, parttime werken was in die tijd al vreemd. De Zonnebloem geeft me steeds de kans om te werken zoals ik wil en nog kán.

Ik ben nu al meer dan 30 jaar in dienst. Zolang mijn werk en mening van toegevoegde waarde zijn voor het werk van mijn collega’s op het Nationaal Bureau, voel ik me waardevol. En dat heb ik nodig om door te gaan.”   

Jurgen Koenraads

Jurgen Koenraads is al meer dan 30 jaar werkzaam bij de Zonnebloem.