Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gezichten van de Zonnebloem: doneren voor de Zonnebloem was voor Frank niet meer dan logisch

27-05-2020

In ‘Gezichten van de Zonnebloem…’ maak je kennis met mensen die op een bijzondere manier betrokken zijn bij de Zonnebloem. Vrijwilligers, deelnemers, donateurs en medewerkers: zij dragen allemaal bij aan ons belangrijke werk voor mensen met een lichamelijke beperking. In deze aflevering Frank Broekhuizen, die als freelancer de Zonnebloem een warm hart toedraagt. Van elk uur dat hij factureert bij een opdrachtgever doneert hij één euro aan het goede doel. “Ik weet zeker dat mijn moeder trots op me zou zijn.”

Eerste cheque

In maart van dit jaar, vlak voordat de coronamaatregelen van kracht gingen, bezocht Frank Broekhuizen het nationaal bureau in Breda. Onder zijn arm hield de financieel manager een cheque ter waarde van bijna 700 euro. Het bedrag haalde hij in zijn eerste halfjaar als zelfstandig ondernemer op door per gewerkt uur voor opdrachtgevers een euro opzij te zetten. “Bij het overhandigen van de gift had ik echt het gevoel: hier kan de Zonnebloem wat leuks mee doen.” Het is wat Frank betreft zeker niet de laatste cheque die hij naar Breda brengt, al gooit de coronacrisis nu roet in het eten en zag Frank het aantal opdrachten dalen, net als zoveel freelancers.

Support on sneakers

Nadat Frank in 2019 voor zichzelf begint en Finance S.O.S. (Support on Sneakers) opricht, stelt hij zichzelf meteen een doel: via zijn werk doneren aan een goed doel. “Met die gedachte speelde ik al toen ik nog in vaste dienst werkte. Ik kwam niet heel veel bedrijven tegen die een deel van hun winst doneren. Terwijl dat voor mijzelf juíst een motivator is. Het zorgt voor extra voldoening tijdens mijn werk.”

Ter nagedachtenis aan zijn moeder

Eenmaal als freelancer voor zichzelf gestart, kwam Frank al snel op de 1-euroactie. Dat hij de Zonnebloem als ontvanger koos, lag voor de hand. “Mijn moeder was een actieve vrijwilliger bij de afdeling Helmond. Ze vertelde enthousiast over de wekelijkse activiteiten. Mijn moeder overleed vier jaar geleden. Doordat ik op deze manier geld doneer, haal ik niet alleen meer voldoening uit mijn werk, maar het doet me goed dat ik me inzet voor de vereniging waar mijn moeder bij betrokken was. Dit is daarom óók ter nagedachtenis aan haar. Ik kijk vaak naar boven en weet dan dat mijn moeder trots op me zou zijn. 

Een actie is zo opgezet

Frank denkt dat er meer zelfstandig ondernemers zijn die op deze manier een goed doel kunnen steunen. “Zo’n actie is heel eenvoudig op te zetten, je laat ermee het sociale karakter van je onderneming zien én ik merk dat opdrachtgevers er enthousiast op reageren.” Zeker in een tijd waarin voor veel mensen de ruimte voor vrijwilligerswerk ontbreekt, door andere taken die de aandacht eisen, is doneren een eenvoudige manier om bij te dragen aan ‘het grotere geheel’, omschrijft Frank. “Iedereen is druk, daar is niets op tegen. Het geldt ook voor mij. Ik kom niet toe aan een aantal uur vrijwilligerswerk in de maand of week. Deze actie is mijn manier van vrijwilligerswerk, van bijdragen aan de maatschappij. Het laat me beseffen dat ik niet alleen bezig ben voor mezelf, maar ook een ander help.”

Wanneer Frank zijn volgende cheque bij het nationaal bureau in Breda aflevert, is door de coronacrisis onzeker. Maar dat hij doorgaat met de actie, ondanks de voor hem als freelancer uitdagende tijd, staat vast. “Het doet me goed om te weten dat de Zonnebloem mede dankzij mijn bijdragen haar werk kan uitvoeren.”