Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Betaalbaar aangepast vervoer voor rolstoelgebruikers

Zonnebloemauto nu ook te huur in Assen

Wil je gebruik maken van een Zonnebloemauto? Sinds 11 juli is er ook eentje te huur bij Auto Drenthe Groep aan de Industrieweg 40 te Assen. Het gaat om een gloednieuwe Toyota Proace, die is aangepast om mensen in een rolstoel of scootmobiel comfortabel te vervoeren. Via de website van Welzorg is de auto te huur.

Warm welkom

De Zonnebloemauto wachtte een feestelijk onthaal, onder andere door Patrick de Vries van Auto Drenthe Groep: “Wij vinden het - net als de Zonnebloem - belangrijk dat mensen met een fysieke beperking mee kunnen blijven doen aan de samenleving. De Zonnebloemauto geeft mensen met een fysieke beperking meer vrijheid en daar dragen wij graag ons steentje aan bij door de uitgiftes, innames en controles van deze auto te verzorgen.” Cedric van den Berg, verenigingsconsulent bij de Zonnebloem voor Groningen en Drenthe is blij met het nieuwe afgiftepunt in Assen. “Deze auto is een prima aanvulling op het mobiliteitsnetwerk van de Zonnebloem voor de regio Noordenveld-Oostermoer. De Zonnebloemafdelingen in de regio kunnen hem inzetten voor kleinschalige activiteiten, maar in principe kan iedereen met een fysieke beperking de aangepaste rolstoelauto huren”, aldus Van den Berg.

Marktconforme huurprijs

Meer bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Dát maakt de Zonnebloem mogelijk met de 50 Zonnebloemauto’s die in Nederland rijden. Samenkomen met familie of vrienden? Op vakantie of een dagje uit? Een uitvaart of kerkdienst bezoeken? Het kan met de Zonnebloemauto. De aangepaste rolstoelhuurauto kost 45 euro per dag. De steun van donateurs maakt de gunstige prijsstelling mogelijk. Bestuurders moeten in het bezit zijn van een rijbewijs B. Als er geen eigen chauffeur beschikbaar is, kun je een beroep doen op een vrijwillige chauffeur van de Zonnebloem.

Vragen over de Zonnebloemauto?

Op zonnebloem.nl/zonnebloemauto vind je alle informatie over de Zonnebloemauto.

 
Foto: Hansman Fotografeert