Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Flitsende start van Onbeperkte Elfstedentocht op Zonnebloemfietsen

Zonnebloemfiets op Onbeperkte Elfstedentocht in Leeuwarden

Leeuwarden - De speciale Zonnebloemfietsen voor mensen met een lichamelijke beperking zijn woensdag 14 september geïntroduceerd bij de Onbeperkte Elfstedentocht in Leeuwarden.

De Zonnebloemfietsen zijn elektrische rolstoelfietsen waarmee fietsers met een passagier in een rolstoel comfortabele tochten kunnen maken. In totaal zijn er nu 21 Zonnebloemfietsen beschikbaar door het hele land. 

De Onbeperkte Elfstedentocht is een initiatief van Stichting Leef! en wordt gehouden van 14 tot en met 18 september. Tijdens dit evenement doen de deelnemers namens de Zonnebloem mee op het type Veloplus, waarbij de passagier in een handbediende rolstoel op een plateau aan de voorzijde plaatsneemt. Marc Damen, directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem gaf het startschot voor de tocht waaraan verschillende Zonnebloemdeelnemers en -vrijwilligers mee fietsen. 

Zonnebloemfietsen in Friesland

De Zonnebloemdeelnemers en -vrijwilligers fietsen namens de Zonnebloem. Maaike Walthuis, regiovoorzitter bij de Zonnebloem in Friesland, is trots dat er drie Zonnebloemfietsen in Friesland blijven na de Onbeperkte Elfstedentocht. Stichting de Friesland sponsort in verband met hun 10-jarig jubileum voor een bedrag van 10.000 euro aan de regio’s in Friesland voor het rolstoelfietsenproject. Ook Stichting Marcelis Goverts Gasthuis heeft een sponsorbedrag van 5.000 euro toegekend.

Het Marcelis Goverts Gasthuis zetelt in Leeuwarden en wil ook graag de gesponsorde rolstoelfiets in Leeuwarden geplaatst zien. Walthuis: “Het biedt mensen met een mobiliteitsbeperking de mogelijkheid te genieten van een fietstocht. Met de wind in de haren naar een gezellig terras of door de natuur.” 

Zonnebloemfiets

De fietsen zijn geschikt voor mensen die in een rolstoel zitten, moeilijk ter been zijn of die nog een klein stukje mee kunnen fietsen. Ze zijn ideaal om 1-op-1 op pad te gaan. Verschillende lokale Zonnebloemafdelingen bieden Zonnebloemfietsen aan, zodat mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen genieten van een fietstocht. Er zijn vier verschillende soorten Zonnebloemfietsen: bij sommige blijf je in je eigen rolstoel zitten, bij andere zit er een stoel aan de fiets gemonteerd. Kijk voor meer informatie op www.zonnebloem.nl/fiets