Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Nieuwe Zonnebloemauto in Winschoten

Nieuwe Zonnebloemauto in Winschoten

Mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel kunnen vaak niet zelf bepalen hoe laat ze ergens heen gaan en met wie. Laat staan dat ze spontaan kunnen beslissen om later naar huis te gaan omdat het nog zo gezellig is. Met de Zonnebloemauto kan dit wel. Mensen met een lichamelijke beperking in Winschoten en omgeving huren zo’n aangepaste rolstoelauto via Welzorg bij RSR Winschoten aan de J.A. Koningstraat 13. De gemeentes Westerwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam ondersteunen dit mooie vervoersinitiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Bij hulpmiddelenleverancier RSR staat sinds 13 oktober een gloednieuwe Toyota Proace, die is aangepast om mensen in een rolstoel of scootmobiel comfortabel te vervoeren. De auto is uitgerust met een navigatiesysteem, achteruitrijcamera en parkeersensoren. Iedereen die afhankelijk is van een loophulpmiddel kan de Zonnebloemauto huren via www.welzorg.nl/zonnebloem. De bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs B. Heb je als huurder niemand in je omgeving die de auto kan rijden, dan is het mogelijk om via de Zonnebloem een vrijwillige chauffeur aan te vragen. 

Goed partnership

Tom Snijders, contractmanager bij RSR Winschoten vindt deze Zonnebloemauto een voorbeeld van goed partnership. “Diverse partijen dragen bij aan dit maatschappelijke initiatief. Wij zijn er trots op de uitgiftes en innames van de auto te mogen verzorgen. In de vijf gemeentes die de Zonnebloemauto mede mogelijk maken, leveren wij medische hulpmiddelen. De Zonnebloemauto past hier uitstekend bij. Wij heten de huurders welkom en geven instructies over het gebruik van de auto”, aldus Snijders.  

Marktconforme huurprijs

Meer bewegingsvrijheid en zelfredzaamheid voor mensen met een lichamelijke beperking. Dát maakt de Zonnebloem mogelijk met de 50 Zonnebloemauto’s die in Nederland rijden. In de provincie Groningen staan er twee: in Groningen en Winschoten. Samenkomen met familie of vrienden? Op vakantie of een dagje uit? Een uitvaart of kerkdienst bezoeken? Het kan met de Zonnebloemauto. De Zonnebloemauto kost 45 euro per dag, een prijs die lager ligt dan het normale tarief van een aangepaste huurauto. De steun van donateurs maakt deze gunstige prijsstelling mogelijk. 

Over de Zonnebloemauto 

Meer weten over de Zonnebloemauto? Op zonnebloem.nl/zonnebloemauto lees je er alles over. Je kunt ook contact opnemen met de Zonnebloem via 076 - 564 64 64 of contact@zonnebloem.nl.  

Nieuwe Zonnebloemauto in Winschoten