Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Toeren in Nijkerk met de Zonnebloemfiets

Zonnebloemfiets Nijkerk

Wie een fysieke beperking heeft waardoor fietsen op een gewone fiets niet mogelijk is, kan er in Nijkerk voortaan op uit met een Zonnebloemfiets. Sinds kort staat er een hagelnieuw exemplaar bij verzorgingscentrum Sint Jozef in Nijkerk, mogelijk gemaakt door Albert Heijn Van Den Tweel. De onderneming met het Super Supermarkt keurmerk (SSK), laat hiermee wederom haar maatschappelijke betrokkenheid zien. 

De Zonnebloemfiets is een elektrische rolstoelfiets waarmee een vrijwilliger en een deelnemer met een lichamelijke beperking - al dan niet in een rolstoel - samen op pad kunnen. De speciaal ontwikkelde fietsen zijn extra stevig om het gewicht van iemand in een rolstoel te kunnen dragen zonder instabiel te worden. Er zijn vier verschillende modellen. De Nijkerkse Zonnebloemfiets is een Veloplus, waarbij de rolstoelgebruiker in de eigen rolstoel blijft zitten. Vrijwel elke handbewogen rolstoel kan eenvoudig het kantelbare plateau oprijden en worden vastgezet. 

Reserveren en meer informatie

Neem contact op met Zonnebloemafdeling Nijkerk-Nijkerkerveen via of verzorgingscentrum Sint Jozef om de fiets te reserveren. U betaalt een vergoeding € 5,- voor een dagdeel en € 10,- voor een hele dag. Haal de Zonnebloemfiets op bij het afgiftepunt en ga eropuit. Op zonnebloem.nl/zonnebloemfiets leest u meer over de Zonnebloemfiets.

Super Supermarkt Keurmerk

Ruim 260 supermarkten in Nederland hebben het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO. Ondernemers die het keurmerk ontvangen, hebben bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

Behalve de bereidheid van de gecertificeerde ondernemingen om bij te dragen aan rolstoelfietsen voor de Zonnebloem, is er ook een samenwerking met Nationale Vereniging de Zonnebloem ontstaan op het gebied van toegankelijkheid voor en bejegening van mensen met een lichamelijke beperking.

Nationale Vereniging de Zonnebloem

De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 90.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. Zo’n 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’. Meer over de Zonnebloem.