Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Pasen

wat is er mooier dan voorjaarsbloemen en zelf een bloemstuk maken?

 

 

Paasstuk maken in de Oase te Zwaanshoek 16 april 2019

 

 

Wat was het gezellig en wat zag het er heerlijk voorjaarsachtig uit in de Oase in Zwaanshoek. Een vijftiental gasten en vrijwilligers uit Bennebroek-Vogelenzang en vijf gezellige gasten uit Heemstede schoven aan aan de tafels. Voor ieder stond er een mand van gevochten riet klaar en er lagen verschillende soorten voorjaars bloemen zoals boverdia’s, tulpen en fresia, verder veel buxustakjes en klimopblaadjes, kleine eitjes en mooie kronkeltakken. Dé ingrediënten voor een mooi Paasstuk!

Stapje voor stapje begeleidde Elly ons, eerst moesten we de basis maken van groenmateriaal, daarna mochten we volgens een vast patroon pas de bloemen erbij steken en tot slot de versiering met eitjes en takjes naar eigen inzicht.

Het was mooi om te zien dat elke deelnemer met gebruik van precies dezelfde bloemen en materialen toch weer een eigen touch aan het bloemstuk wist te geven .

Het fijne van dit werk is dat er ook gewoon gezellig gekletst kan worden,  dat is iets wat onze gasten allemaal graag doen. Elly moest zo nu en dan even de aandacht vragen om de volgende stap uit te leggen, maar we waren een brave “klas” en we hebben goed naar de juf geluisterd! Tijd voor koffie en een drankje werd er nauwelijks genomen zo nam het bloemschikken de gasten in beslag.  De tijd vloog en aan het einde van de middag gingen de gasten blij en trots met hun prachtige Paasstuk naar huis.

Allen mooie Paasdagen en geniet van het bloemstuk!

 

 

 

Veronica Reyns

023-5840041
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?