Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Verwendag voor familie Soemers

Zonnebloem afdelingsnieuws

De Zonnebloem afdeling Meerssen organiseert via ZoM (Zonnebloem op Maat) voor een beperkte groep geïnteresseerde gasten meer op maat toegepaste activiteiten.

De Zonnebloem Breda stelt sinds 2015 op 6 plaatsen in Nederland, waaronder in Geleen, een comfortabele rolstoelauto ter beschikking. Deze auto (busje voor maximaal 6 personen) kan tegen een zeer gunstig tarief al dan niet met chauffeur worden gehuurd. Zonnebloemgasten met een lichamelijke beperking kunnen van deze auto gebruik maken.

De Zonnebloem afdeling Meerssen maakt van deze faciliteit gebruik door gasten die hiervoor in aanmerking komen een bijzondere dag aan te bieden in de vorm van een  verwendag. De gast maakt zijn wens kenbaar en wij zorgen voor de verdere invulling en uitvoering.

Op 30 juli jl. viel de 1e eer te beurt aan de heer en mevrouw Soemers. Hun wens om een keer het GaiaPark in Kerkrade te bezoeken werd gerealiseerd. De rolstoel en rollator vonden tevens een plekje in het busje en rond de klok van 11.00 uur vertrok het gezelschap, de heer en mevrouw Soemers met drie vrijwilligsters, Annie Ummels als chauffeur en Hannie Thijssen en Tiny Houten als begeleidsters, richting Kerkrade. Als onderbreking van hun dagelijkse bekommernissen zouden dhr. en mevr. Soemers door de Zonnebloem een dagje in het zonnetje gezet worden. Trouwens het zonnetje zou het gezelschap tijdens deze dag van z’n beste kant begeleiden

Het GaiaPark bestaat inmiddels 10 jaar en biedt een uniek concept qua vormgeving en bezetting. Een grote verscheidenheid  van diersoorten gesitueerd in een prachtige omgeving. Het publiek koos 4 keren het GaiaPark tot de mooiste dierentuin van de Benelux. Met name de giraffen en verscheidenheid aan apensoorten kregen bijzondere aandacht. De heer en mevrouw Soemers konden met volle teugen genieten en de vrijwilligsters konden hun conditie verder op peil brengen door het duwen van de rolstoel door het glooiend terrein van het dierenpark. De pauzes in het restaurant met een natje en droogje zorgden voor de noodzakelijke rust. Zittend op een van de bankjes in de dierentuin werd spontaan het lied Wie sjoen oos Limburg is ten gehore gebracht. Of de dieren hier al dan niet van geschrokken zijn kon niet worden vastgesteld.

De dag werd afgesloten in café-restaurant Bergrust boven aan de Kruisberg in Meerssen. Onze dank aan de heer Hermans van Bergrust voor de gastvrije ontvangst en de heerlijke maaltijd (gratis aangeboden). De belevenissen van de dag passeerden nog ’n keer de revue en rond 20.00 uur werden de heer en mevrouw Soemers thuis gebracht. Een in alle opzichten bijzonder geslaagde dag lag achter de rug.

Dank aan Annie Ummels die het busje perfect door Zuid Limburg manoeuvreerde, Hannie Thijssen voor de organisatie en inzet tijdens deze dag alsmede Tiny Houten voor haar ondersteuning.

De volgende verwendag staat gepland in oktober en hopelijk voldoet ook deze dag aan de verwachtingen van de dan uitgenodigde gast.

Zonnebloem, afdeling Meerssen, activiteiten.

 

Tom Weyenberg

0611589826
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?