Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uit de Geulbode

Zonnebloem afdelingsnieuws

De Zonnebloemafdelingen Bunde en Meerssen organiseren een geweldige muzikale middag voor haar Zonnebloemgasten in de Stip in Meersse

Op woensdag 20 april j.l. organiseerden de afdelingen Bunde en Meerssen van de Zonnebloem een muzikale middag voor hun gasten en vrijwilligers. Deze activiteit werd gefaciliteerd door de regioafdeling  de Maasgouw van de Zonnebloem.

 

Om 14.00 uur startte het programma in het goed gevulde gemeenschapshuis de STIP in Meerssen.

80 deelnemers van de afdeling Meerssen en 60 deelnemers uit Bunde alsmede enkele bewoners van Beukeloord waren in afwachting van het programma dat vier musici zouden verzorgen.

 

Via de Stichting Muziek Jong voor Oud kon een beroep worden gedaan op professionele jonge musici die na een conservatoriumopleiding actief zijn in diverse muziekgenres.

Stichting MJVO verzorgt per jaar circa 400 concerten in Limburg en in de grensregio’s in Duitsland en België. Deze middag waren twee duo’s aanwezig die ons twee verschillende facetten van  muziek presenteerden.

Voor de pauze Rob Reyners en Ben van Daal beiden 25 jaar uit midden Limburg. Rob bespeelt o.a. bugel, trompet, gitaar en piano en is tevens een verdienstelijk zanger. Ben won inmiddels al diverse prijzen als pianist.

Deze middag begeleidde Ben op de eclectische piano zangers Rob bij een keur van Nederlandstalige liederen waaronder Droomland, het Dorp maar ook het Kapelke van Harry Bordon en That’s live van Frank Sinatra. Een prachtige performance door beide heren.

Na de pauze viel de eer de beurt aan Kalki Schrijvers en Linda Custers. Beiden musiceren al jaren samen en maakten als duo een tour door Italië en Frankrijk. Bij hun optreden bespeelde Linda bespeelde de viool en Kalki zong als mezzo-sopraan bekende klassieke melodieën waaronder het Viljalied en de Habanera uit Carmen. Via operette, musicalsongs, Franse chansons  en Russische liederen werd afgesloten met Loewe de klokke en Wie sjoon os Limburg is.  Door het aanhoudend applaus gaven zij nog de toegift Adieu mein kleiner Gardenofficier, een lied dat zij ook spelen in het orkest van Andre Rieu. In dit orkest zijn beiden reeds meer dan 10 jaar actief.

Rond de klok van 16.30 uur werd deze geslaagde middag afgesloten. Tussentijds werden de gasten en vrijwilligers (dank voor hun inzet) getrakteerd op koffie/thee met vlaai en een advocaatje al dan niet met slagroom.

Tot slot mag vermeld worden dat beide Zonnebloem-afdelingen op een prettige en constructieve wijze met elkaar samenwerkten.

Tom Weyenberg

0611589826
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?