Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Vrijwilligers voor bezoekwerk

De afdeling Drachten van De Zonnebloem zoekt vrijwilligers voor bezoekwerk!

Bij de Zonnebloem draait het om mensen, al 70 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Dat kan niet zonder onze meer dan 40.000 vrijwilligers. Zij maken het mogelijk. Stuk voor stuk doen zij er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen.

Ook bij de afdeling Drachten willen we graag onze deelnemers koppelen aan een vrijwilliger, op dit moment staan er 10 mensen op de wachtlijst om bezocht te worden. Je bent dus heel hard nodig! 

Wat doe je? Ongeveer 1 keer per 2 a 3 weken bezoek je iemand met een fysieke beperking. De afspraken maak je in overleg met elkaar. Je kunt er voor kiezen om een deelnemer te bezoeken maar 2 of 3 kan ook. Je hebt wel altijd dezelfde deelnemer(s) die je bezoekt. In overleg met je deelnemer bepaal je wat je gaat doen. Dit kan zijn gezellig koffie of thee drinken en een spelletje of de krant samen lezen. Of misschien vinden jullie het wel leuk om ergens koffie te drinken of een stukje te wandelen. Er is heel veel mogelijk. 

Naast het bezoekwerk organiseren we als Zonnebloem Drachten een aantal keren per jaar een activiteit. Hiervoor kan je als vrijwilliger gevraagd worden om mee te gaan als begeleiding. Dit hoeft echter niet. De activiteit is voor jou kostenloos en wordt door de Zonnebloem betaald.

Wat krijg je er voor terug? Wist je dat mensen die vrijwilligerswerk doen gelukkiger zijn? En gezonder? Je zet je talent in en krijgt er heel veel voor terug. Een goed gevoel, waardering. Natuurlijk krijg je ondersteuning. En je kunt cursussen en workshops volgen. We vergoeden je onkosten en je bent bij ons altijd goed verzekerd.

Kom kennismaken! We maken graag kennis met je. Dan bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn.

Neem contact op met Els Berenst, secretaris, 0512-516193/06 30794847. Of stuur een email naar elsberenst@hetnet.nl 

Ingrid Suermondt

06-15656509
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals