Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Tweede wandeling 2019

190619w2-bussloo0262jpg

Wandelen met onweer, lunchen met friet

Onweersbui spelbreker bij tweede wandeling Zonnebloem.

 

Bussloo.- Dat er  een weersverandering zat aan te komen stond vast. Maar hoe laat en met welke hevigheid?  Na bestudering van diverse weer apps werd besloten op pad te gaan, met regencapes mee voor het geval dat.

En dus vertrok een flink aantal gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem voor alweer de tweede wandeling van 2019.

Maar voordat het zover kwam, was er natuurlijk eerst de ontvangst met koffie. Banketbakkerij Den Hollander had voor een lekker koekje erbij gezorgd En was dus  tijd om gezellig bij te praten.

Vervolgens zette de stoet zich in beweging met toch in het westen al een donkerblauwe lucht. Toen na zo’n tien minuten de eerste lichtflitsen aan het donkere zwerk verschenen besloot men direct rechtsomkeert te maken.

Helaas haalde de snel naderende onweerswolk de wandelaars in. Regencapes aan en in hoog tempo terug naar de kantine van  de voormalige sportvereniging Cupa. De regen kwam ondertussen met bakken uit de lucht, het hagelde en onweerde.

Het eerste deel van de groep kwam in de stromende regen als verzopen katjes binnen, de andere helft had onderweg een veilig heenkomen gezocht bij he clubhuis van de golfbaan. Zij kwamen tien minuten later binnen en inmiddels was het zo goed als droog.

De rolstoel gebonden gasten waren dankzij de regencapes zo goed als droog gebleven; de vrijwilligers daarentegen hadden de volle laag blijmoedig over zich heen gekregen.

Nadat men met een drankje met krentenmik van Bakker Bril weer op verhaal was gekomen, kondigden de organisatoren Truus Schipper en Ineke van Uitert een volgenden verrassing aan. Zij hadden er n.l. voor gezorgd dat de kookploeg een makkelijk dag had. De rijdende snackbar van firma Westerink uit Bathmen kwam voorgereden om het lunchgedeelte voor hun rekening te nemen. De friet, kroketten en frikadellen vielen zeer in de smaak.

Aan het eind van de bijeenkomst kon Truus Schipper vaststellen dat he voor de gasten lang geleden moest zijn dat ze zo in de regen  hadden gelopen. En dat het al met al toch een zeer geslaagde dag was geweest.

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Adrienne Klunhaar

0571-274714
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken