Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Wie zijn wij?

Geschiedenis Zonnebloemafdeling Gilze-Hulten

Mevrouw Barnasconi was een van de initiatiefneemsters tot oprichting van de afdeling Zonnebloem Gilze-Hulten. Op 11 december 1970 werd een voorlopig comité gevormd, waarvan zij voorzitter werd en meteen ging men aan de slag. Samen met mevrouw Blommers, de toenmalig secretaris, werd een vliegende start gemaakt. In nog geen jaar tijd werden 21 dames 'opgeleid' tot vrijwilliger middels het volgen van de welfarecursus. In aanwezigheid van de landelijk voorzitter en van de directeur van de Zonnebloem werden in augustus 1971 aan de vrijwilligers de legitimatiebewijzen en welfare-insignes uitgereikt. Ook werd in het voorjaar van 1971 een stevig financieel fundament gelegd door de opbrengsten uit een liefdadigheidsconcert dat door de Politiekapel op de vliegbasis werd gegeven.
Na verzekerd te zijn van voldoende vrijwilligers en middelen werd op 8 november 1971 formeel de afdeling van de Zonnebloem opgericht. Ook hiervan werd mevrouw Barnasconi voorzitter en werd daarmee de eerste voorzitter van de Zonnebloem Gilze-Hulten. Niet minder dan 18 jaar heeft zij op een energieke en aanstekelijke wijze aan het roer gestaan van de afdeling. In 1989 heeft zij afscheid genomen en werd zij benoemd tot erelid van de afdeling. Zij liet daarmee een afdeling achter die mede door haar inzet was uitgegroeid tot een bloeiende en gezonde afdeling van de Zonnebloem tot op de dag van vandaag!
Mevrouw Barnasconi is in december 2011 overleden.

 

Terug naar startpagina: 

Willy Huisman

0161-452531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk