Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De viering van het 70 jarig jubileumfeest voor regio Groningen Stad en Ommeland

“Wat was dat geweldig om Willeke Alberti te zien en te horen”, zei deelnemer. “En wat een gezellig vrijwilligersfeest: moeilijke vragen over de Zonnebloem zeg”, verzuchtte een vrijwilliger.

Het was zonnig weer afgelopen vrijdag 25 oktober in Groningen, maar binnen in Martiniplaza was het nog zonniger!  Vanuit de hele regio Groningen Stad en Ommeland waren de gasten gekomen. Zelfs enkele jonge gasten uit de provincie Drenthe, omdat ook de Jongerenwerkgroep Groningen/Drenthe met een aantal deelnemers aanschoof. De regio had het 70-jarig bestaan van de Zonnebloem aangegrepen om een jubileumfeest voor deelnemers en vrijwilligers neer te zetten. En dat hebben ze geweten bij Martiniplaza. Af en toe was er zelfs een file van mensen met rollators op de hellingbaan (= de manier om langzaam omhoog lopend bij de zaal uit te komen).

Dankzij de geweldige inzet van vrijwilligers van de afdeling Groningen Stad was er voor alle deelnemers in de regio de kans om de Nederlandse kanjer Willeke Alberti te horen zingen. Het werd ‘volle bak’. En het werd een geweldig optreden met een lach en een traan. En natuurlijk na afloop op de foto met je idool!

Voor de vrijwilligers was er een heel gezellige ‘after party’ met lekkere blues muziek en een (soms best wel moeilijke) pubquiz, onder het genot van drankjes, soep en broodjes. We mochten zelfs twee (heel) jonge stage-lopers voor één dag verwelkomen. Ze hebben volop meegeholpen. Ons motto is: jong of wat minder jong, als je klaar wilt staan voor mensen met een lichamelijke beperking ben je bij de Zonnebloem bij het juiste adres.

Bovendien stonden wij als vereniging de Zonnebloem volop in de ’picture’: de burgemeester kwam het jubileumfeest openen. En terwijl de gasten binnenstroomden heeft de lokale TV (OOG TV) opnamen gemaakt en interviews. En heeft de lokale radio via ‘de Razende Reporter’ de regiovoorzitter geïnterviewd.

Dus: zomer, of winter, lente of herfst: het is altijd Zonnebloem-tijd! En we grijpen elke gelegenheid aan om er met elkaar zo’n mooi Zonnebloem-moment van te maken.

Als je nog meer wilt lezen over het 70-jarig jubileumfeest, dan kun je ook even naar ‘Nieuws’ op de website van de afdeling Groningen-Stad kijken. Is de moeite waard: doen!

Angelique Aikema

0595-851366
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?