Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zonnebloemfiets

EEN AANWINST VOOR JE AFDELING!

De afdelingen Haelen-Nunhem, Horn en Heythuysen zijn aan de slag gegaan met de aanschaf en organisatie van een Zonnebloemfiets. Daardoor is het mogelijk, om mensen met een fysieke beperking, de kans te bieden om ook te kunnen genieten van het fietsen in de buitenlucht.

De Zonnebloemfiets is een elektrische (rolstoel)fiets, waarmee een vrijwilliger een deelnemer kan meenemen om samen op pad te gaan. De speciaal ontwikkelde fiets is extra stevig, om het gewicht van iemand in een rolstoel te kunnen dragen zonder instabiel te worden.

De fiets beschikt over een extra zware accu, zodat ook grotere afstanden gefietst kunnen worden. De Zonnebloemfiets wordt kant-en-klaar geleverd met o.a. stille elektromotor, extra accu, verstevigde banden, 8 versnellingen, gordels, fietstas, spiegels, pomp, slot, bel en veiligheidshesjes.

Als eerste stelt afdeling Haelen-Nunhem een elektrische rolstoelfiets beschikbaar. Deze afdeling organiseert dit samen met zorginstelling Magdalenahof uit Haelen. Daar wordt de fiets gestald en 7 dagen per week uitgeleend.

De rolstoelfiets is niet alleen bedoeld voor inwoners van Haelen en Nunhem. Ook mensen met een fysieke beperking uit de andere dorpskernen, of die in Leudal met vakantie zijn kunnen hem huren. Dat geldt ook voor de fietsen die in Horn (duofiets) en Heythuysen (rolstoelfiets) aangeschaft zijn.

 

In de regio Leudal zijn drie fietsen te huur:

  • 2 Rolstoelfietsen: Een in Haelen en een in Heythuysen. De rolstoelfietsen hebben een plaat waar uw rolstoel veilig op bevestigd wordt. Heeft u zelf geen rolstoel, dan kunt u een leenrolstoel gebruiken.
  • 1 Duofiets: Deze staat in Horn. Op de duofiets kunt u naast elkaar zitten en eventueel ook mee trappen.

Kosten: € 5,00 per dagdeel,  € 10,00 per dag.

Reserveren op de volgende plekken:

 

Instructiefilmpje1 Rolstoelfiets

Instructiefilmpje2 Rolstoelfiets

Instructiefilmpje Duofiets

 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Mirjam Verhaeg

0475-594369
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?