Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Jaar verslag

Zonnebloem afdelingsnieuws

13 groepsactiviteiten georganiseerd; 159 gasten zijn hierbij begeleid door 87 gemotiveerde vrijwilligers

JAARVERSLAG 2017

Zoals uit onderstaande tabel blijkt heeft Jongeren Werkgroep Friesland

...

Activiteit Gasten Vrijwilligers

Activiteit

Gasten

Vrijwilligers

Activiteit

Gasten

Vrijwilligers

Nieuwjaarsreceptie

24

18

Picknick

14

10

Bowlen

16

5

Glemmer

6

2

Creatieve middag

12

5

Corso

8

5

The Passion

4

2

Schilderworkshop

10

5

Toneel

4

1

Kerstcreatief

11

6

Barbecue

18

10

Kerstdiner

14

10

Giethoorn

18

8

Totaal

159

87

Naast deze groepsactiviteiten zijn er 25 kleinschalige en 1 op 1 en activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn erg divers; van knutselen tot museumbezoek, winkelen, enz. De activiteiten bieden wij aan aan onze gasten; wij proberen hier steeds vrijkaarten of kaarten met forse korting voor te krijgen. Daarnaast kunnen gasten zelf aangeven wat hen aanspreekt. Wij zoeken dan een vrijwilliger om de gast te begeleiden.

Dat gasten deze activiteiten zeer waarderen blijkt wel uit de toename ten opzichte van 2016. Dit jaar 25 activiteiten tegenover 11 activiteiten in 2016.

37 gasten hebben gebruik gemaakt van deze uitjes.

We werden benaderd door stichting Ongehinderd om een toegankelijkheidstest te doen bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Deze test is gedaan door 1 gast onder begeleiding van 1 vrijwilliger. We vertrouwen erop dat de uitkomsten gebruikt kunnen worden ter verbetering van de toegankelijkheid.

Ook dit jaar zijn we weer 3 x uitgenodigd door NUON voor een MVO activiteit. In dit geval was het telkens een theatervoorstelling. De kosten zijn voor rekening van NUON; NUON levert ook de vrijwilligers.

Totaal hebben 216 gasten deelgenomen aan de activiteiten en de vakantie; ze zijn begeleid door 135 vrijwilligers.

Jaarlijks ontvangen wij een sponsorbijdrage van Watersportver. Bergumer Meer. Deze bijdrage is bestemd voor een watersport gerelateerde activiteit. Deze keer hebben wij het geld gebruikt voor een dagje Giethoorn. We hebben een leuke boottocht gemaakt, na afloop hebben we gezamenlijk pannenkoeken gegeten.

De gasten hebben hier enorm van genoten!

Voor het eerst in de geschiedenis van Jongeren Werkgroep Friesland hebben we een vakantieweek georganiseerd op MPS De Zonnebloem. De vakantie heeft plaatsgevonden in de week van 6 – 11 november. We hebben de vakantie in samenwerking met een aantal werkgroepen opgezet, zodat alle gasten in dezelfde leeftijdsgroep vielen (18 – 65 jaar).

De boot voer vanuit Arnhem naar Duitsland over de Rijn, waarbij verschillende steden werden aangedaan. Gasten konden deelnemen aan diverse excursies. Ook konden zij op eigen gelegenheid gaan passagieren.

Van Jongeren Werkgroep Friesland zijn 10 gasten en 9 vrijwilligers mee geweest.

Iedereen heeft genoten van het varen, de uitstapjes en de gezelligheid.

De gasten waren erg tevreden en enthousiast.

Namens Jongeren Werkgroep Friesland

Wilma de Geest

0515-434586
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Creatieve workshops