Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Oudjaarsviering

Zonnebloem afdeling

Op 28 december 2017 hield de afdeling Maarn/Maasbergen van de Zonnebloem weer haar traditionele “oliebollen ochtend” om het jaar 2017 feestelijk af te sluiten.

Zonnebloem oudejaarsviering met oliebollen, muziek en Thomasvaer en Pieternel.

Op 28 december 2017 hield de afdeling Maarn/Maasbergen van de Zonnebloem weer haar traditionele “oliebollen ochtend” om het jaar 2017 feestelijk af te sluiten. Door de griepepidemie waren er wel wat afzeggingen, maar er was toch een goede opkomst.

Bij het welkomstwoord van de voorzitter werden nog twee nieuwe gastvrouwen voorgesteld aan de gasten en namen we afscheid van Joke van der Sluijs, die ruim 5 jaar bij ons gastvrouw is geweest.

De oliebollen en appelflappen bij de koffie waren weer heerlijk. Tiny Steenbergen zorgde voor de muzikale  omlijsting en zo zat de stemming er goed in. Met een doorlopende diapresentatie van de activiteiten van het afgelopen jaar konden we nog even nagenieten van de vele evenementen, zoals de bezoeken aan de Keukenhof in Lisse en de Panda’s in Rhenen. Ook was er een presentatie van de regiovakanties en van de vakantie met de zonnebloemboot om iedereen eens te laten zien wat dat zoal inhoudt en misschien als aanmoediging om ook zelf eens mee te gaan.

Tot ieders grote verrassing werd er ook nog een voordracht gegeven door Thomasvaer en Pieternel in dichtvorm in het oud Nederlandsch. In Wikipedia vinden we hierover:

Om na het zien van de onfortuinlijke voorouders de stemming nog wat te verhogen volgde na Amsterdamse voorstellingen van de Gijsbrecht een dans of een klucht. Na 1707 vertoonde men het vrolijke naspel "De bruiloft van Kloris en Roosje". Deze vaak bewerkte boertige klucht met zang en dans, eindigde in latere opvoeringen met een door de personages Thomasvaer en Pieternel uitgesproken Nieuwjaarswens, waarin de actuele gebeurtenissen van die dagen van satirisch commentaar werden voorzien.”

Bij ons werd door Thomasvaer en Pieternel een jaaroverzicht gegeven en een nieuwjaarswens uitgesproken.

De gastvrouwen zongen ten slotte, met accordeonbegeleiding, het Zonnebloemlied  en de gasten kregen een drankje geserveerd, zodat iedereen tegen twaalf  uur weer voldaan naar huis terugkeerde.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Paul Berendsen

0610346472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken