Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Kerstmiddag

Zonnebloem afdeling

Vrijdagmiddag 16 december was het weer feest in de Mantel, de zaal naast de Maartenskerk. De zonnebloemvrijwilligers ontvingen hier ruim 50 gasten om te genieten van een heerlijke kerstmiddag.

Zonnebloem bezorgt haar gasten een heerlijke kerstmiddag

 

Vrijdagmiddag 16 december was het weer feest in de Mantel, de zaal naast de Maartenskerk. De zonnebloemvrijwilligers ontvingen hier ruim 50 gasten om te genieten van een heerlijke middag, helemaal in kerstsfeer.

Een aantal vrijwilligers waren al dagen bezig geweest met inkopen en het klaarmaken van heerlijke hapjes. De gasten werden ontvangen met een kop heerlijke warme chocolademelk en allerlei traktaties in de vorm van kerstkoekjes en chocolaadjes. De zaal was sfeervol verlicht en op elke tafel stonden prachtige kerststukjes, gemaakt door de echtgenoot van een van de vrijwilligsters, het zag er allemaal buitengewoon feestelijk uit.

Het bestuur van de zonnebloem was nog een beetje bezorgd geweest omdat er op dezelfde tijd nog twee andere activiteiten voor ouderen werden georganiseerd maar tot hun tevredenheid was de zaal volledig gevuld.

Na het openingswoordje van de voorzitter kwam het koor van de Sint Maartenskerk binnen voor hun eerste optreden:  prachtige kerstliederen waarvan er een aantal door de gasten konden worden meegezongen. In de pauze werden de gasten verwend met een heerlijk glaasje en een overdaad aan heerlijke hapjes. Ook het koor werd niet vergeten en deelde mee in de lekkernijen.

Na de pauze trad het koor voor de tweede keer op en ook nu weer kon er van harte meegezongen worden wat vele gasten ook volop deden. Na het koor kwam Leo Fijen binnen en vertelde een prachtig verhaal over twee asielzoekers die elkaar in Maartensdijk  in de sporthal ontmoet hadden en daar stapel verliefd waren geworden, zo verliefd dat zij de dominee vroegen of hij hen niet wilde trouwen. Zij kregen te horen dat zij dan eerst een verblijfsvergunning moesten verwerven. Via vele asielsopvangplaatsen kwamen de twee in Aalsmeer terecht, het meisje inmiddels  zwanger. Het meisje was moslima, de jongen katholiek, zij was over gegaan naar de katholieke kerk en het tweetal is door een priester getrouwd. Dat was in en notendop het verhaal van Leo, Hij weet dat veel mooier te vertellen dan dat ik dat nu even neerschrijf maar de gasten hingen aan zijn lippen tijdens dit prachtige verhaal.

Dat de gasten het naar hun zin hadden bleek wel uit het feit dat er nog velen na afloop nog een tijdje rustig bleven napraten. Een heerlijke en geslaagde middag, vooral mogelijk gemaakt met de gift welk bestond uit de opbrengst van de collecte tijdens de kerkdienst welke in Westbroek tijdens de koningsfeesten  gehouden werd.

 

Tekst: Joop Vesters, foto: Ido Huitenga

 

 

Joke Calis

06-41239260
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?