Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Voorzitter mv

Na 9 jaar, is het tijd voor nieuwe, frisse ideeën en ontwikkelingen, reden waarom ik het stokje doorgeef aan een nieuwe enthousiaste, gedreven vrijwilliger voor deze functie.

Binnen de Zonnebloem afdeling Moergestel werk je als voorzitter nauw samen met  4 andere bestuursleden. Daarnaast heeft onze afdeling een groot enthousiast team vrijwilligers die betrokken zijn. We ondersteunen en dragen elkaar. Dit heeft een positieve invloed op het uitoefenen van de voorzitters taak.

Wat zijn de taken van de voorzitter bij de Zonnebloem in Moergestel.

 • De allerbelangrijkste taak is het zorgen voor onderlinge binding, motivatie en communicatie binnen de afdeling,  met als doel het vergroten van de onderlinge betrokkenheid van de vrijwilligers. Hierdoor blijft men actief meedenken en mee vorm geven aan nieuwe ontwikkelingen en aan het uitvoeren van taken die daaruit voortvloeien.
 • Het ontwikkelen van nieuwe lokale activiteiten die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de doelgroep in Moergestel, samen met het bestuur en de vrijwilligers.
 • Het voorbereiden en leiden van de bestuurs -en de vrijwilligers vergaderingen.
 • Het zorgen van het goed functioneren van de afdeling, passend bij de richtlijnen van de Zonnebloem en de doelgroep in Moergestel.
 • Deelname aan regio overleggen mbt voorzitters taken.
 • Het vertegenwoordigen van de Zonnebloem Afdeling Moergestel bij officiële gelegenheden. 

Wat heb je hiervoor nodig?  Voor het uitvoeren van deze taak is het handig, dat je 

 • over goede gespreksvaardigheden beschikt,
 • leidinggevende, maar vooral coachende kwaliteiten hebt,
 • samen kan werken met de leden van de afdeling (bestuursleden en vrijwilligers),
 • initiatief kan nemen,
 • organisatorische kwaliteiten hebt.

Hoeveel tijd kost het je?

De tijd die het voorzitterschap van je vraagt is erg wisselend. Rondom de vergaderingen (5x per jaar, te weten, steeds een bestuursvergadering en kort daarop een vrijwilligersvergadering) ben je relatief meer met de voorzitters taken bezig. Verder kan je je tijd indelen zoals het je het beste uitkomt . De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer een dagdeel per week. Om in te groeien in de taak als voorzitter zal je -in goed overleg - een periode met de huidige voorzitter meelopen en zal deze je een periode inwerken.

Wat brengt de taak van voorzitter bij de Zonnebloem Moergestel je?

Afwisselend vrijwilligerswerk in een plezierige sfeer, samen met positieve en enthousiast betrokken vrijwilligers. Een zinvolle vrijetijdsbesteding, die er z.g. “toe doet “.  Ondersteuning en diverse cursusmogelijkheden vanuit de Zonnebloem, waardoor ook persoonlijke groei. Een nieuwsbrief voor vrijwilligers met regelmatig aantrekkelijke voordelen.  Een aanvullende verzekering gedurende werkzaamheden voor de Zonnebloem. Kosten die gemaakt worden voor de uitvoering van de functie worden uiteraard vergoed.

Is het mogelijk iets voor jou?

Vraag vrijblijvend meer informatie en/of bel me voor een oriënterend gesprek. 

Sya Linssen

tel. 06-33219451

e-mail: syalinssen@ziggo.nl 

Graag zie ik je reactie tegemoet!

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2023

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Peter Vrijhoeven

06-51530853
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Uit eten/terrasje pakken
 • Kunst en cultuur
 • Creatieve workshops
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk