Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Strandrups 6 juli 2015

Zonnebloem afdeling

Een verslag van de strandrupsrit van 6 juli

Met de strandrups, 6 juli 2015

 

Alweer een leuke activiteit van de afdeling Naaldwijk-Maasdijk. De dagen van 6-9 juli stonden in het teken van tochtjes met een rupsvoertuig over het strand, vanuit Ter Heijde. De belangstelling daarvoor was weer groot. De inschrijving tijdens de bingo middag van 7 april was snel vol geboekt. Geen wonder, zo’n ritje over het strand, waarbij je de zilte zeelucht ruikt en je haren door de wind in de war gaan, is heerlijk. Daarbij zit je hoog en droog zodat je veel kunt zien. Ook gemakkelijk is dat je geen zand overal tussen krijgt terwijl je wél op het strand bent. Dit geldt voor de gasten op de strandrups. Voor de sportieve vrijwilligers die voor de gezelligheid door het mulle zand meelopen ligt dat wel anders.

Met twee gasten, waarvan een van mijzelf, reed ik naar Ter Heijde. Daar stond het rupsvoertuig al te wachten. Wij waren de laatsten want het thuis ophalen ging wat langzamer dan verwacht. Het was prachtig weer, misschien wel het mooiste dag van de hele week. Uiteraard gingen er ook koffie en thee mee, en koeken. Op het strand krijg je immers altijd honger. Eenmaal op het hoogste puntje van de strandopgang zie je opeens de zee. Op het strand was het niet druk. Het was een maandag en nog geen vakantie. Toch was het leuk te zien dat de mensen en kinderen, die er wel waren, zich vermaakten. Na zo’n drie kwartier was de koffie stop. Even niet dat sonore geluid van de motor. Een hele verademing voor de oren, die rust. Je hoorde weer de golven van de zee. De terugtocht was natuurlijk hetzelfde, maar het uitzicht geenszins. De zon bleef heerlijk schijnen en ondanks dat het iets waaide was het niet koud.

Eenmaal terug in Ter Heijde, en in de auto, verraste ik mijn twee gasten op koffie bij De Torpedoloods in Hoek v Holland. Dankzij de actie van de Rabobank konden we daar gezellig napraten en hadden we, van achter glas, een mooi uitzicht op de schepen in de haven en, wat verderop, op de Nieuwe Waterweg. De cappuccino daarbij smaakte best.

Het was een dag om niet te vergeten.

Foto’s met goede resolutie zijn te verkrijgen bij Gerard Helmich

 

Maria van Paassen

0174-881981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken