Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Roofvogelshow

Zonnebloem afdeling

Rondvliegende vogels in Partycentrum De Binnenhof

Roofvogelshow

Op 23 februari 2016 stond een roofvogeldemonstratie op het programma. Niels de Goey van het bedrijf Beauty & Wings was hiervoor uitgenodigd. Alle deelnemers en vrijwilligers wachten in spanning af wat de middag zou brengen. Niels maakte tijdens de koffie al kennis met de aanwezigen door met steenuiltje, Elmo geheten, langs de tafels te lopen. Daarna begon hij met de Roofvogelshow. Hij gaf  zeer veel informatie over de steenuil, de kerkuil en de torenvalk. Een voor een liep hij met de vogels op zijn handschoen door de zaal. Alle aanwezigen luisterden zeer aandachtig, mede door het enthousiasme  van Niels. In de pauze ging mevrouw Valckenier, heel toepasselijk, op de foto met de torenvalk. Na de pauze ging Niels weer op dezelfde voet verder met zijn demonstratie Hij liet  ook de vogels vliegen, wat zeer spectaculair was. Helaas viel er wel zo nu en dan wel iets op de grond. Dat had hij de vogels nog niet af kunnen leren, zei hij.  Maar geen probleem; een paar vrijwilligers stonden in de startblokken om het op te ruimen. Als beloning kregen de vogels een eendagskuiken. Veel dieren in de dierentuin krijgen dit ook als voedsel. Over Oehoe Guus  had Niels een uitgebreide toelichting, waarbij ook het ware verhaal van de “Terror Oehoe”  uit Purmerend  aan de orde kwam.  Oehoe Guus kon hij hier niet laten vliegen in verband met de hoogte van de zaal en de spanwijdte van zijn vleugels. Die is namelijk 1 meter 80. Tot slot toonde Niels  een Amerikaanse woestijnbuizerd, Freek genaamd. Deze roofvogel was zeer goed getraind en wist precies wat er van hem verwacht werd. Hij vloog regelmatig vanuit alle hoeken van de zaal en belandde weer op de handschoen. Met een welverdiend applaus nam Niels afscheid. Hij had onze deelnemers en vrijwilligers een gezellige, maar vooral ook een zeer leerzame en informatieve Zonnedag bezorgd.

 

Maria van Paassen

0174-881981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken