Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bezoek aan de Al Mouwahidin Moskee in Naaldwijk.

Zonnebloem afdeling

Op donderdag  22 september 2016 hebben we met 81 deelnemers en vrijwilligers een bezoek gebracht aan de Al Mouwahidin Moskee in Naaldwijk. Het bestuur van de Moskee in Naaldwijk geeft graag rondleidingen. Daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Leerlingen van de basis- en middelbare scholen, roteryclubs, de raad van kerken enz. enz. hebben o.a. de Moskee bezocht.

Om 14.30 uur werden we welkom geheten door de secretaris Achraf Tahayekt. Hij hield een inleidend praatje.  Sinds 2013 is de Moskee gevestigd in de oude basisschool De Boemerang. Er zijn 150 leden, dat zijn gezinnen, dus men bereikt zo’n 750 Westlandse moslims. Daarna kreeg iedereen een kopje koffie of een glas muntthee. Achraf vertelde nog iets over de Islam in het algemeen. Er is een duidelijke splitsing: het bestuur gaat over de organisatie en de Imam over het geloof. De islam kent een aantal verplichtingen, de vijf zuilen. In het kort werd er verteld wat die verplichtingen inhouden.

De groep werd in tweeën gesplitst en kon men de gebedsruimte bezoeken. Omdat alles schoon moet zijn en blijven konden onze deelnemers een plastic hoesje om de schoenen doen, of de schoenen uittrekken. Tijdens het bezoek aan de gebedsruimte werden er vragen gesteld, die door Achraf beantwoord werden. We gingen weer terug naar de ontvangstruimte, waar we een drankje kregen. Ook hier kon men nog vragen stellen waar heel veel gebruik van werd gemaakt.

Tot slot bedankte Corrie het bestuur van de Moskee voor de gastvrije ontvangst. Gevolgd door een applaus van alle aanwezigen. Het was een leerzame middag, met een zeer goede sfeer. Ook interessant om nu te weten hoe men het schoolgebouw tegenover De Binnenhof, waar we dikwijls te gast zijn, heeft omgebouwd tot Moskee. En dat is goed gelukt.

Dicky van der Zande

 

 

 

 

 

Maria van Paassen

0174-881981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken