Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zet 'm op, hoedjes parade

foto-verslagjpg

Een presentatie van verschillende hoeden

Op 20 februari was mevr. Wil Gorter uitgenodigd om voor deelnemers en vrijwilligers te komen vertellen over hoeden en petten. Zij heeft in Andijk een hoedenmuseum, waarin ruim 1000 hoeden een plaatsje hebben. Het museum draagt de toepasselijke naam: Zet ‘m op. Zij vertelde over het ontstaan van haar hobby en wat de betekenis is van de verschillende hoeden. Hoeden worden gedragen als bescherming tegen regen, kou en zon. Ook verschillende hoeden uit bepaalde beroepsgroepen werden getoond, bijv. de politiepet. Tevens kwamen hoeden uit allerlei landen aan bod, evenals streekgebonden hoeden. Mevr. Gorter wisselde haar enthousiaste verhaal af met gedichtjes van Annie M.G. Schmidt en ook zong zij enkele liedjes. Haar presentatie werd afgesloten met een speciaal “hoedenlied””, waarbij alle aanwezigen een hoed op konden zetten. Er was genoeg keuze, want mevr. Gorter had een groot deel van haar collectie meegenomen. We kunnen terugkijken op een gezellige en leerzame middag, met dank aan alle vrijwilligers. Voor een fotoverslag zie de link hieronder, met dank aan Maria van Paassen die de foto’s gemaakt heeft.

Maria van Paassen

0174-881981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken