Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Regio vakantie

Zonnebloem afdeling

Met de regio Groot-Amsterdam op vakantie naar Mechelen in Zuid-Limburg.

Zonnebloemvakantie 2015, Regio Groot-Amsterdam naar Mechelen Zuid Limburg.

Een vakantie met hindernissen.

Op zaterdag 2 november om half negen in de ochtend verzamelde de eerste vrijwilligers en Gasten zich al op de plaats van vertrek.
Terwijl de Gasten en vrijwilligers aan de koffie zaten en uitkeken naar de komende vakantieweek, werden de eerste koffers en andere bagage al in de bus geladen.
Nadat de laatste Gasten in de bus waren geplaatst vertrokken wij onder een zonnig gesternte naar het mooie zuiden van Limburg, nog ongewis van de hindernissen die wij tijdens deze vakantie zouden ondervinden.
De eerste stop zou plaatsvinden in een klein plaatsje in Brabant waar wij de lunch zouden gebruiken op de lange rit naar het zuiden. Maar waarschijnlijk was er iets mis gegaan in de reservering (of had de restauranteigenaar andere plannen) want wij stonden voor een dichte deur!!.
Onze chauffeur Ernie, die zich tijdens deze vakantie zich ontpopte tot een ware crisis manager, hing gelijk aan zijn mobiele telefoon. Na wat telefoontjes gepleegd te hebben is het hem gelukt om een lunch te regelen in een AC - restaurant enkele kilometers verder.
Na deze eerste hindernis ging de rit verder zonder dat deze onderbreking ons vrolijk humeur had beïnvloed.
Aangekomen op de mooie locatie de Heerenhof in Mechelen werden de koffers uitgeladen en konden de Gasten en vrijwilligers de hun toegewezen kamers opzoeken.
Voor het avondeten druppelde iedereen de grote zaal binnen waar wij dagelijks onze maaltijden zouden nuttigen en gezellig samen zouden zijn om spelletjes te spelen.
Toen de  tafels gedekt waren en iedereen klaar zat voor het avondeten viel de stroom uit!!!
Er was een grote stroomstoring waardoor heel Zuid-Limburg zonder stroom zat.
Kaarsen werden overal vandaan gehaald en aangestoken wat voor een romantische sfeer zorgde. Maar hoe dan met het avondeten als alle apparatuur is uitgevallen?
Daar wist de beheerder van de Heerenhof waarschijnlijk wel raad mee (uit ervaring?), want na nog niet eens zo heel lang wachten werd ons toch een lekkere warme schotel geserveerd.
Moe en voldaan zocht iedereen zijn bed op om zich voor te bereiden op de rondvaart van de volgende dag op de Maas in Maastricht.
Na een heerlijk ontbijt vertrokken wij richting Maastricht. Op weg daar naar toe bleek onze chauffeur Ernie veel weet te hebben over het mooie Limburgse land.
Aangekomen op de prachtige rondvaartboot van rederij Stiphout werden wij getrakteerd op koffie met Limburgse vlaai, die wij in de komende vakantieweek nog vaak voorgeschoteld zouden krijgen.
De kapitein liet ons weten dat de tocht ons zou voeren door vier verschillende sluizen, en gedeeltelijk door Belgie. Bij de doortocht van twee sluizen zouden wij een hoogteverschil van twee keer negen meter overbruggen! Aangezien de tocht een groot deel van de dag zou duren kregen wij een lunch aan boord.
Na het moeiteloos passeren van de eerste sluis legden wij aan voor de deur van de tweede sluis. In afwachting dat de deursluis zich voor ons zou openen werd de lunch geserveerd.
Na het nuttigen van de broodjes met koffie of thee werd er gewacht op het binnenvaren van de tweede sluis. De deur had zich al geopend, maar tot verbazing van enkelen zagen die dat de deur zich alweer ging sluiten zonder dat wij naar binnen voeren.
De kapitein maakte duidelijk dat bij de ander sluizen de wachttijden voor de vrachtschepen zo hoog was opgelopen dat wij nooit op tijd  terug zouden zijn.
Dus voeren wij weer terug naar de eerste sluis die wij nu dus twee keer passeerde. Dit was dus hindernis nummer drie.
Het mocht de pret niet drukken want de stemming bleef, mede door het mooie weer die wij de hele week zouden houden, opperbest.
De verdere tocht over de Maas en terug naar de Heerenhof verliep zonder problemen.
Na het avondeten was het tijd voor een gezellige avond. Onder het genot van wat drankjes en lekkere hapjes werd er volop gespeeld met diverse spellen, kaarten en schaken.
De volgende dag, dag drie inmiddels, moesten wij weer vroeg uit de veren om deze dag een bezoek te brengen aan de wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf.
Door verschillende vrijwilligers werd er al gespeculeerd wat voor hindernis wij vandaag weer tegen zouden komen.
De reis vanaf de Heerenhof verliep weer voorspoedig en zonder hindernissen.
Aangekomen bij Mondo Verde legde onze chauffeur Ernie uit hoe je op twee manieren bij het restaurant kon komen waar wij zouden worden getrakteerd op koffie met (natuurlijk) vlaai.
Mogelijkheid 1 was een korte wandeling door een tropische tuin waar je uitkwam bij een lift die je naar het hoog gelegen restaurant bracht.
Route nummer 2 om het restaurant te bereiken liep buitenom via een steile helling met een stijging percentage in de categorie Alpe de Huez.
Natuurlijk werd er massaal voor gekozen  om route nummer 1 te volgen, want er werd toch wel opgekeken tegen de zware klim met rolstoelen.
De eerste vrijwilligers kwamen aan bij de lift, en ja hoor, daar was hindernis nummer vier. De lift was buiten werking!!!
Bij navraag bleek er een storing te zijn (misschien de  nasleep van de stroomstoring van twee dagen eerder) die niet 1,2,3 verholpen kon worden.
Dus weer met de hele stoet door de tropische tuin naar buiten om de steile klim naar boven te maken. Gelukkige hadden wij genoeg sterke mannen in ons midden die de hellingproef wel drie keer hebben gedaan om de dames een beetje te ontlasten.
Na, onder het genot van de koffie met vlaai, bijgekomen te zijn werden wij met de hele groep naar buiten geloodst om ons op te stellen voor de groepsfoto.
Twee vrijwilligers gingen onder grote hilariteit nog even pootje baden in de vijver waarbij de nodige natte broeken werden gehaald.
Na het maken van de groepsfoto kon men tot aan de lunch alvast een gedeelte van Mondo Verde gaan bekijken.
Na de lunch werd het overige deel van het park verkend waarbij het apeneiland met ringstaart apen goed werd bezocht. Deze apen liepen en klommen los op dit eiland waardoor zij aangeraakt en aangehaald konden werden, wat door menige Gast als een belevenis werd ondervonden.
Sommige Gasten voelden zich weer jong en sprongen op een grote schommel om onder het zingen van kinderliedjes hun eigen uit te leven.
Onze chauffeur leefde zich, samen met nog twee vrijwilligers en onder luide aanmoedigingen van enkele Gasten, uit in de botsautootjes.
Maar ook aan dit mooie uitstapje kwam een eind en togen wij weer richting de Heerenhof waar voor de avond een optreden gepland stond van een vertolker van het Nederlandse levenslied.
Helaas zou ondergetekende deze festiviteit samen met de hoofd verzorging niet meemaken.
Door baldadigheid kwam ondergetekende zo slecht ter val dat hij onder begeleiding van het hoofd verzorging de hele avond door moest brengen bij de eerste hulp in het ziekenhuis van Heerlen. De schade was zo groot dat deze vrijwilliger de rest van de week zijn taken nog maar voor minder dan de helft kon uitvoeren. Achteraf bleek dit de grootste hindernis van deze vakantie te zijn. Maar wij waren nog niet verlost van de kleine hindernissen die wij tegen zouden komen.
De vierde dag stond een uitstapje naar het wonderschone Aken in Duitsland gepland. Na een toeristische route door het Limburgse land kwamen wij aan in Aken waar wij zouden worden opgewacht door twee Nederlands sprekende gidsen die ons in twee groepen een rondleiding door het centrum van Aken, met bezoek aan de Dom, zouden geven.
En ja, daar ging het toch weer mis. Een van de gidsen bleek niet te zijn gekomen waardoor er met spoed naar een vervangende gids gezocht moest worden. Helaas sprak deze vervanger geen Nederlands maar (ondanks zijn Franse uiterlijk) alleen Duits. De groep werd daarom gesplitst in Gasten die de Duitse taal een beetje machtig waren en een groep onder leiding van de Nederlandse gids.
Na de rondleiding werd er geluncht en kon men de overige tijd doorbrengen met winkelen in de grote winkelstraat of op een terrasje gaan zitten om drank of een ijsje te nuttigen.
Toen iedereen zijn aankopen had gedaan en de ijsjes waren genuttigd, stapten wij weer in de bus om terug te reizen naar ons verblijf. Maar er kon nog niet vertrokken worden omdat een Gast met haar vrijwilliger op het  laatste moment nog even een ijsje wilde halen! Iets later dan gepland ging het richting de Heerenhof waar  weer een lekkere warme maaltijd op ons wachtte.
Na deze, toch wel vermoeiende en intensive dag, konden wij ons in de avond uitleven om door middel van Kareoke  ons favoriete nummer ten gehore te brengen aan onze Gasten en vrijwilligers die bij vrijwel elk nummer uit volle borst mee zongen.
Ja en dan was alweer de voorlaatste dag van de vakantie aangebroken.
Deze dag brachten wij een bezoek aan GaiaZoo, een mooie dierentuin gelegen bij Kerkrade in het zuiden van Limburg.
En O,O,O wat voor hindernis zouden wij vandaag weer beleven want de bakker was deze ochtend wat later dan anders, om de broodjes voor ons ontbijt te brengen. De dierentuin is opgedeeld in verschillende gebieden waar de in die gebieden levende dieren in hun natuurlijke leefomgeving bekeken konden worden. Voor sommige Gasten was de afstand tussen deze gebieden toch wel wat groot. En zoveel tijd was er ook niet want tussendoor moest er ook nog geluncht worden.
Maar gelukkig verliep deze dag verder zonder hindernissen (zou het dan toch eindelijk over zijn) en gingen wij later dan gepland, omdat enkele Gasten toch nog op het laatste moment souvenirs wilden kopen, richting de Heerenhof waar wij alvast onze koffers in konden gaan pakken en onze mooiste outfit aan konden gaan trekken voor het slotdiner.
Na dit overheerlijk diner, en de nodige drankjes, zochten wij in de late uurtjes ons bed op.
De volgende ochtend moesten wij alweer vroeg uit de veren om het ontbijt te nuttigen en de lunch pakketjes klaar te maken. Na het inladen van de bagage en uitbundig afscheid genomen te hebben van onze gastvrouwen ging de rit richting Noorden, naar huis.
Onderweg werd nog even gestopt bij een restaurant waar wij onder het genot van een kop koffie of thee met appeltaart afscheid van elkaar konden nemen omdat ervaring ons had geleerd dat daar bij aankomst op plaats van bestemming niets van terecht komt. En o wonder!! Deze dag verliep alles vlekkeloos, behalve dat onze chauffeur Ernie een beetje de weg kwijt was.
’S middags arriveerden wij keurig op tijd op het punt van vertrek waar de nodige familieleden en transport busjes stonden te wachten om iedereen naar huis te brengen. Het was een zeer intensieve vakantie met een hoop belevenissen.
Maar ik had het voor geen goud willen missen!!
Hopelijk kan ik volgend jaar weer mee.

Een zeer dankbare vrijwilliger.

Tineke Teunen

020-6647693
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken