Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Vakantieweek met MPS De Zonnebloem, Regio Groot Amsterdam

Zonnebloem afdeling

Vakantie week met de MPS De Zonnebloem, Regio Groot Amsterdam

Voor het eerst in de Zonnebloem geschiedenis was er een Rijn reis georganiseerd door Regio Groot Amsterdam in samenwerking met Nationaal Bureau in Breda. Hieronder volgen volgen enkele ervaringen van verschillende vrijwilligers!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 7 Maart jl. ging een bus vol met vrijwilligers s`morgens op weg naar Arnhem. Een welkom met koffie en snel daarna een rondleiding op de boot, een kleine lunch en iedereen kreeg z`n taak toegedeeld, zoals: bijvoorbeeld in: De koffiebar, de bar, de spoelkeuken, de verzorging, de wasserij, het restaurant en de omloop (zorg voor ontbijt- en lunchbuffet en het verzorgen van het ontbijt voor alle vrijwilligers). En natuurlijk ook de brandwacht en de pieperdienst met een 24 uur bezetting.

Even in het kort iets over de week:

Ten eerste hadden we geluk met het weer, het was droog  en vaak vrij zonnig. Met de boot meerden we achtereen volgens aan in Duisburg, Keulen, Koblenz en Dusseldorf.

Er werden diverse stadswandelingen en een bustocht geregeld, en er waren ook vrijwilligers die alleen met een gast op pad gingen. Aan boord s,morgens een ontbijt daarna een lunch en s`avonds een heerlijk verzorgd diner. Twee avonden was er live muziek en een avond een Bingo. Veel mensen zijn er dol op, en willen graag wat winnen.

Op desbetreffende avond, net klaar met mijn werkzaamheden liep ik langs de bar richting gasten. Een gaste vroeg me om even te helpen met de bingokaart. Natuurlijk ging ik deze dame helpen, ondanks dat ik een gloeiende hekel aan Bingo heb. Maar deze dame was druk bezig met ansichtkaarten te schrijven voor haar familie, zodat ik de eerste ronde heb moeten volhouden. Door een andere vrijwilligster werd ik gered, daar zij bingo heel leuk vond. Daarna snel naar de bar gegaan voor een lekker biertje.

De laatste avond kregen de gasten en vrijwilligers een Galadiner aangeboden met “vuurwerk”.

In deze week namen we afscheid van drie verpleegkundigen, die respectievelijk 75x 35x en 27x waren mee geweest met een Zonnebloemweek. Eerst werden ze toegezongen  en daarna kregen alle drie cadeaus en een fotoalbum. Bovendien waren er 4 jubilarissen die hun “5 x mee” attentie ontvingen, een  fraaie Parker pen met inscriptie.

Zaterdagmorgen kwam de boot weer aan in Arnhem en werden de gasten en vrijwilligers opgehaald.

Het was voor de vrijwilligers een drukke , soms zware maar een fantastische week. Ik heb deze week heel wat gasten gevraagd hoe ze deze week gevonden hadden en het merendeel was erg  enthousiast. Een aantal hiervan wil wel weer een volgende keer mee.

En daar hebben de vrijwilligers het voor gedaan, toch?

 

                                                                                    Nico

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I. Ongeremd gaat het beter.

Een tengere vrijwilligster moest een gaste in rolstoel naar de kerk duwen maar de oprit er naar toe was omhoog. Met héél veel moeite en rood aangelopen hoofd  kwam ze met gaste en rolstoel boven en moest hijgend bijkomen.

Maar waarom kostte het haar zoveel moeite? 

De rolstoel stond nog op de rem!!!

II. In vuur en vlam.

Een vrijwilligster van het restaurant(omloop) kwam met een rechaud naar de spoelkeuken toegelopen. Heel voorzichtig manoeuvreerde ze het zware gevaarte met heet water er naar toe. Bij de laatste bocht ging alles een beetje schuin. Op zich niet zo erg, maar de nog met gel gevulde branders had ze vergeten uit te doen en een kleine steekvlam was het gevolg.

Liep al met al heel goed af maar zorgde wel voor heel wat gespreksstof.

III. Aan de bar

Aan de bar stond een gast zijn flesje bier leeg te drinken. De oude baas liep op een gegeven ogenblik terug naar zijn tafel en een vrijwilliger die zijn glas bier van de bar wilde pakken zei ineens "Attenooje die oude baas heb mijn pilsje gejat" ( meegenomen klinkt wat netter) Hilariteit alom.

IV. Op de kleintjes passen

Mevrouw Van Duivenbode had iets gekocht in Koblenz en bij teruggave viel er een muntstuk op de grond. Zij dacht dat het € 1,00 was en een vrijwilligster ging meteen op de knieën om het muntstuk te zoeken. Een tweede vrijwilliger hielp mee en even later zocht ook de verkoopster op de knieën mee om naar het muntstuk te zoeken. Allemaal zonder resultaat en uiteindelijk kwam de ‘’grote baas’’ kijken en ook hij ging op de knieën en ja hoor, gelukkig vond hij het muntstuk…………het was een € 0,01!

V. Met de bus naar Ahrweiler

We waren na de lunch vertrokken en om ongeveer 2 uur kwamen we in Ahrweiler aan. Om half 4 weer moesten we terug zijn bij de bus, zodat we –via een mooie route- op tijd terug zouden zijn voor het diner.  Drie vrijwilligers van de boot,waren bezig de mensen in de rolstoel met de lift in de bus te zetten. Op een zeker moment ging één van de vrijwilligers even de bus in om te zien of iedereen er was maar hij zag zijn vrouw nog niet. Dus hij zei buiten tegen de andere vrijwilligers: ‘’Mijn vrouw is nog niet terug’’. 

Dat betekent: als er een vrijwilliger ontbreekt, mist er ook nog een gast. Dus riepen ze in de bus om: ‘’dames en heren, we missen nog twee mensen en daar wachten we nog even op’’.

Om vier uur waren die twee er nog niet en dus gingen de drie vrijwilligers op zoek naar die twee vrouwen. Misschien was er iets gebeurd. Ondertussen gingen mensen buiten staan om een sigaretje te roken, of een praatje te maken. Een oudere dame, één van de gasten zei: ‘’Ik moet plassen kan ik nog ergens naar het toilet”?  Dus mevrouw weer uit de bus, rolstoel uit de bus, vrijwilliger mee en naar een restaurantje of zo voor een toilet. Die kwamen op zeker moment weer terug en zeiden: ‘’Wij hebben ook niemand gezien”. In de bus zelf vroegen wij ons af wie er nou zoek waren. En of die mannen wel wisten naar wie ze zochten. Maar ze hadden een lijst met namen werd gezegd. De bank achter waar ik zat was leeg. Ik zei daar zaten ook twee mensen op de heenweg maar iemand zei toen: die staan buiten. Verder bedachten we allerlei mogelijkheden wat er gebeurd kon zijn. Misschien waren ze verdwaald, maar we hadden een plattegrondje van dat dorp gekregen, vijf straatjes en een pleintje met een kerk, hoe kun je daar verdwalen!? Misschien waren ze in de verkeerde bus gestapt? Maar onze bus was het enige voertuig op de parkeerplaats. En misschien hadden ze een taxi genomen, maar waarom zou je met een taxi terug gaan als je met de bus gekomen bent? Het was bijna 5 uur toen die drie mannen weer terug kwamen. Ze hadden ook al naar de boot gebeld, maar daar waren ze ook niet aangekomen. Eén van de vrijwilligers kwam de bus in en zei: “”Dames en heren, ik kan u niet langer laten wachten dus we gaan terug, maar dit is me in 25 jaar nog nooit gebeurd, ik moet hier twee mensen achterlaten. Twee vrijwilligers blijven hier, mochten de dames dan toch nog komen, dan kunnen ze met zijn vieren een taxi naar de Zonnebloemboot nemen."  Waarop iemand zei: ‘’maar de vrouw van … die zit hier toch?" En de zogenaamd ‘’zoekgeraakte’’ dame gaat staan en zegt: “Ik ben er hoor’’. Ondertussen was de bus al gaan rijden. En ja, toen viel het even stil…de 3 mannen waren met stomheid geslagen.

‘’Waar  –  kom  – jij – nou – vandaan’’? vroeg de vrijwilliger aan zijn vrouw? Zij antwoordde; ‘’Nou, ik zit hier al vanaf half  4!

 Dus de bus weer terug naar de parkeerplaats om de twee vrijwilligers op te halen en vervolgens plank gas de snelweg op richting de boot. Daar kwamen we om 6 uur aan  .

 's Avonds vroeg een vrijwilligster aan mij: ‘’Wat is er nou gebeurd? Want ik heb twee versies gehoord, 1 dat er 1 persoon zoek was en van een ander dat er twee personen zoek waren”. Waarop ik zei: ‘’Ik zal je nog versie 3 vertellen: ‘’Er was helemaal niemand zoek, maar ze hebben ‘’de koppen niet geteld’’ en dachten dat er twee personen zoek waren.

 VI. Een mond vol (zonder) tanden

Een gast is tijdens het diner zijn kunstgebit kwijt geraakt. Het belandde op zijn bord en in de keuken verdwijnt alles wat nog op het bord ligt in een afvalvernietiger . Het was de taak van Joke om de resten van de borden in het varken te vegen, en zo verging het ook het gebit van deze meneer.Op een gegeven moment was het me toch een lawaai en geratel in de vernietiger!

Wat bleek nadat Joke op onderzoek uitging? Het gebit van de gast zat klem.Het  "varken’’ vond het gebit kennelijk niet zo  lekker en moest handmatig worden verwijderd. Helaas was het voor verdere consumptie gebruik nutteloos geworden want er zat nog slechts één tand in.                                                                                                                                                                              

                                                                                                           Loes

Tineke Teunen

020-6647693
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Sport en spel
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken