Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Electrische Zonnebloemauto

De Zonnebloemauto (electrisch) biedt flexibel en betaalbaar vervoer voor mensen met een lichamelijk beperking. Deze Renault Kangoo ZE is geschikt voor max. vier personen incl. chauffeur.

In Utrecht is een elektrische Zonnebloemauto te huur. De uitgifte van deze Zonnebloemauto aan huurders wordt gedaan door Stichting Boogh aan de Van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht. De aangepaste auto is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De bediening van de Zonnebloemauto is niet aangepast, het betreft een automaat. De bestuurder moet in bezit zijn van rijbewijs B. Deze Zonnebloemauto rijdt 100% elektrisch.

Voor welke rolstoelen en scootmobielen?

De elektrische Renault Kangoo Z.E. is voorzien van een verlaagde vloer en een oprijplaat. De meest gangbare rolstoelen en scootmobielen passen in de auto. Heb je een wat groter model rolstoel of scootmobiel, neem dan contact op met Welzorg. Zij kunnen je adviseren. Let op: als je een scootmobiel wilt meenemen, dan mag je daar tijdens het vervoer niet op blijven zitten. Je moet dan plaats nemen op een passagiersstoel in de auto.

Elektrisch rijden: even wennen

Een elektrische auto rijdt net even anders dan een gewone auto. Het kan in het begin dus even wennen zijn als je op pad gaat met de elektrische Zonnebloemauto. Elektrische voertuigen zijn vrij stil en de auto is een automaat. Instructies over het elektrisch rijden vind je op de Instructiekaart. 

Afmetingen

 • Inrijhoogte: 134 cm
 • Interieurhoogte: 141 cm
 • Lengte bodemverlaging tot drempel (=rolstoelpositie): 94 cm
 • Lengte bodemverlaging zonder weggedraaide stoel: 105 cm
 •  Lengte bodemverlaging met 1 of 2 weggedraaide stoelen: 160 cm
 • Breedte bodemverlaging: 84 cm
 • Lengte oprijplaat: 145 cm
 • Breedte oprijplaat: 83 cm

https://www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto/verhuurlocaties/utrecht-elektrisch

Leonie Bosklopper

06-83517243
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Uit eten/terrasje pakken
 • Kunst en cultuur
 • Creatieve workshops
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk