Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Uilen en glasblazen in Ameide

Zonnebloem afdeling

In Het Wapen van Ameide hebben de deelnemers genoten van een demonstratie met uilen en een presentatie over glasblazen.

Op donderdag 14 juli zijn we met een bus vol gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem Zoeterwoude Dorp naar het plaatsje Ameide vertrokken.

In ’t Wapen van Ameide  werden we gastvrij ontvangen. Na koffie en vruchtengebak kwam de heer Gerrit de Boom ons vertellen over zijn passie: uilen. Hij heeft heel veel uilen, mannetjes en vrouwtjes, maar de mannetjes zijn het makkelijkst tam te maken, zei hij, net als bij de mensen. Er zaten 3 uilen in de zaal en hij vertelde er van alles over. Hoe ze tam gemaakt worden, hun                  nestgedrag, hun voedsel, hoe ze hun prooi vangen en op welk moment van de dag enz. Een aantal gasten durfde het aan om zelf een van de uilen op de schouder of op schoot te nemen. Het viel zeer in de smaak.

Na de lunch kwam een andere bevlogen medewerker vertellen over zijn passie: glasblazen. Met een brander toverde hij bijzondere vormen van glas en legde hij o.a. uit hoe het kwam dat je het ene uiteinde wel en het andere uiteinde niet kon vastpakken. Ook kon een aantal gasten weer meedoen. Na een prachtige tocht langs de rivier de Lek kwamen we weer in Zoeterwoude aan.

Sabine Boons

06-37338438
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Evenementen en festivals