Recept kerstdiner Jumbo!
Courgettepasta met zalm- of kiproomsaus en luchtige mascarpone pudding met kersen en lange vingers!
Recepten van het Kerstdiner 2015
Courgettepasta met zalm- of kiproomsaus
1 pak pasta penne
1 blikje tomatenpuree van 140 gr
1 pakje slagroom
1 pakje zalmsnippers
1 teentje knoflook fijngehakt
2 theelepels oregano
1 courgette
Half bakje champignons
Geraspte kaas
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Breng de tomatenpuree met de slagroom tegen de kook aan en voeg de laatste 10 min of de zalm of de kip toe en laat dit zachtjes mee warmen.
Snijd de courgette en de champignons in stukjes en wok ze in een ruime pan met toevoeging van knoflook en oregano in 3 minuten gaar.
Giet de pasta af en meng dit bij de courgette stukjes.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bestrooi naar smaak nog geraspte kaas erover en garneer met een blaadje basilicum.
Luchtige mascarpone pudding met kersen en lange vingers
500 ml mascarpone
500 ml gele vla
100 gram witte basterdsuiker
Melk
Lange vingers
Kersen
Pure chocolade
Klop de mascarpone met de gele vla in 3 minuten luchtig
Schenk de melk in een diep bord en wentel de lange vingers er door
Verdeel de lange vingers (ong. 4 p.p.) over de diepe borden
Schep een grote lepel pudding over de lange vingers
Verdeel de kersen hierover
Rasp de pure chocolade erover.