Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Recept kerstdiner Jumbo!

Zonnebloem afdeling

Courgettepasta met zalm- of kiproomsaus en luchtige mascarpone pudding met kersen en lange vingers!

Recepten van het Kerstdiner 2015

Courgettepasta met zalm- of kiproomsaus

1 pak pasta penne

1 blikje tomatenpuree van 140 gr

1 pakje slagroom

1 pakje zalmsnippers

1 teentje knoflook fijngehakt

2 theelepels oregano

1 courgette

Half bakje champignons

Geraspte kaas

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Breng de tomatenpuree met de slagroom tegen de kook aan en voeg de laatste 10 min of de zalm of de kip toe en laat dit zachtjes mee warmen.

Snijd de courgette en de champignons in stukjes en wok ze in een ruime pan met toevoeging van knoflook en oregano in 3 minuten gaar.

Giet de pasta af en meng dit bij de courgette stukjes.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bestrooi naar smaak nog geraspte kaas erover en garneer met een blaadje basilicum.

Luchtige mascarpone pudding met kersen en lange vingers

500 ml mascarpone

500 ml gele vla

100 gram witte basterdsuiker

Melk

Lange vingers

Kersen

Pure chocolade

Klop de mascarpone met de gele vla in 3 minuten luchtig

Schenk de melk in een diep bord en wentel de lange vingers er door

Verdeel de lange vingers (ong. 4 p.p.) over de diepe borden

Schep een grote lepel pudding over de lange vingers

Verdeel de kersen hierover

Rasp de pure chocolade erover.

Marie-José Wagemakers

0161-226157
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk