Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

KERSTVIERING IN DE MOLENWIEK te MOLENSCHOT

20191221afbkerstjpg

..

Het is zaterdag 21 december 11 uur. 38 medewerkers van bovengenoemde zonnebloemafdeling zijn al aanwezig om ervoor te zorgen, dat hun zonnebloemgasten gasten en introducés een fijne kerstviering krijgen. Iedereen kent hierin zijn taak en de hele zaak loopt gesmeerd. Rond half twaalf zitten de gasten ( 60 ) en introducés ( 13 ) met hun medewerkers aan een lekker bakje koffie/thee met heerlijk kerstbrood in de foyer van de Molenwiek, later gevolgd door een lunch met soep, broodjes en ijs na. Dat alles geserveerd door veel bereidwillige handen. En natuurlijk wordt er veel gepraat, zoveel zelfs, dat Rini Marijnissen met zijn accordeonmuziek er nauwelijks bovenuit kan komen. Voor de aanvang van dit festijn heet de voorzitter, Pro Tuijtelaars, iedereen welkom en opent de bijeenkomst met een gedicht, waarin vredig en gezellig samen zijn rond de kerstboom centraal staat. Tevens blikt hij in het kort terug op de vele activiteiten van het afgelopen jaar. Tijdens de voortreffelijke lunch leest Jopie van Rijen een gedicht voor dat de boodschap meegeeft, dat kerstmis pas echt een groot succes wordt als we de liefde en het gezellig samenzijn van de Kerst door het hele jaar continueren. De lunch wordt afgesloten  met een gezamenlijk gezongen kerstlied.

Inmiddels is het half twee en staan 26 dames van het 32 leden tellend dameskoor “Sjowenso een Mevrouwenkoor met een knipoog” in de grote zaal klaar om de mensen te vermaken met hun zang, een mix van kerstliedjes en een selectie uit eigen repertoire. Het is zowiezo al een feest om de dames in hun kleurrijke klederdacht op te zien komen. Niet alleen het publiek maar ook de mevrouwen zelf genieten van hun eigen optreden. Dat stralen ze uit. Zingen is een feest en houdt mensen jong ( ! ). Dat alles staat onder de deskundige leiding van dirigent Elly Blok en wordt muzikaal begeleid door accordeonist Rini Marijnissen. Na hun optreden sluit Pro af met een kerstwens en een woord van dank aan Sjowenso en aan iedereen die bijgedragen heeft aan het welslagen van deze dag en is er nog tijd om onder het genot van een drankje en een hapje gezellig na te praten. En dan wordt het langzamerhand tijd om weer huiswaarts te keren.

Het is duidelijk, dat de organisatie dit jaar, in vergelijking met voorgaande jaren, een andere weg ingeslagen is, met meer accent op de sociale betekenis van Kerst. En met succes.  Uit de mond van een van de aanwezigen:” Ik heb nog nooit zo’n gezellige kerstviering meegemaakt als deze”.

Marie-José Wagemakers

0161-226157
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk