Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gouden jubileum Zonnebloem Afdeling Rijen-Molenschot

20220429114931jpg

Op vrijdag 29 april vierde de Zonnebloem-afdeling Rijen-Molenschot haar 50-jarig jubileum in de Boodschap in Rijen.

Bijna 200 mensen waren aanwezig: gasten, vrijwilligers en genodigden. De zaal was feestelijk versierd met bloemen en vlaggen. Een speciaal woord van welkom was er voor Toon Metsaars die tijdelijk in het verpleeghuis in Goirle verblijft, en nu aanwezig kon zijn door medewerking van de Stichting Wensambulance.

De voorzitter van de afdeling, Ad Klaassen, opende de bijeenkomst met een toespraak. Daarbij ging hij op hoofdlijnen in op de ontwikkelingen in de afgelopen 50 jaar. Aanvankelijk bestond de afdeling alleen uit Rijen, in 1995 heeft ook Molenschot zich aangesloten. Hij herinnerde ook aan de vele gasten en vrijwilligers die in de loop van de jaren bij de afdeling waren aangesloten: zij hebben gedurende al die jaren een actieve vereniging in het leven gehouden en veel voor de gasten betekend.

Hij dankte alle vrijwilligers symbolisch door een bos bloemen aan te reiken aan de 5 aanwezige oud-voorzitters: Ria Marree, Ria Trots, Jan Heijnekamp, Stan van Beijsterveldt en Pro Tuytelaars.

De Zonnebloem kent op hoofdlijnen 2 soorten activiteiten: de individuele en de groepsactiviteiten. Individueel vindt huisbezoek plaats. Dit is eigenlijk de basis van de Zonnebloem maar misschien niet zo bekend bij het grote publiek. Meer bekend zijn de uitstapjes die de Zonnebloem organiseert.

Een groep die wekelijks samenkomt is de Welfare-groep: zij handwerken samen en maken kaarten. De dames hadden het plan opgevat om in het kader van het jubileum een wandkleed te maken.  Vrijwilliger Connie Hartog en gast Mevr. de Bruijn boden het aan de voorzitter aan.  Het mooie kleed kreeg deze middag een plaats aan de muur zodat iedereen het kon bewonderen. 

Vervolgens kwam Burgemeester Alssema aan het woord. Hij feliciteerde afdeling Rijen-Molenschot met haar gouden jubileum en bood een cadeau aan. Hij was vol lof over de Zonnebloem en de rol die zij in de samenleving vervult door open te staan voor de groep met een fysieke beperking  voor wie het niet altijd mogelijk is om deel te nemen aan activiteiten van andere verenigingen. De voorzitter dankte de burgemeester voor de jaarlijkse ondersteuning die de afdeling van de gemeente krijgt: een onmisbare hulp om de financiën rond te krijgen. 

Vervolgens boden Wilhelmien van der Heijden en Johan van den Nieuwenhuizen het eerste exemplaar van het Jubileummagazine aan de burgemeester aan, dat later alle aanwezigen kregen uitgereikt. Vele uren waren gestoken in de verhalen, foto's en lay-out om er samen met drukkerij Lanckhorst een blad met een gouden uitstraling van te maken.

Daarna kwam de Regio-voorzitter Bert Huisman aan het woord. Hij feliciteerde de afdeling, mede namens de afdelingen Gilze-Hulten en Dongen-'s Gravenmoer. Hij bracht ook onderscheidingen mee voor 2 vrijwilligers die vanaf het begin bij de afdeling betrokken waren: Nel van Wanrooij en Tonny van Avendonk. Zij waren actief in de Bundelhulp van waaruit zij werden gevraagd om mee te helpen bij de opzet van de Zonnebloem-afdeling.  "Dit is de eerste keer dat ik 2 gouden spelden mag uitreiken, wel heel bijzonder. En jullie hebben het verdiend", aldus Huisman. Onder toeziend oog van echtgenoten en familieleden kregen ze de gouden speld en certificaat overhandigd. Uit handen van de afdelingsvoorzitter kregen zij bloemen aangeboden.

Na het officiële deel, dat al met al meer dan een half uur duurde, ging men over tot het ontspannende deel. Dat begon met een optreden van Muziekvereniging Da Capo. Onder leiding van dirigent Ad van Dun brachten zij in ruim een half uur een aantal nummers ten gehore van wat meer klassiek tot modern werk van Guus Meeuwis. Zij sloten af met het lang-zal-ze-leven en dat was een mooie overgang naar de lunch die door vrijwilligers werd opgediend.

Ook stond een tafel klaar met oude fotoboeken, waarin foto's en artikelen uit de geschiedenis van Zonnebloemafdeling Rijen-Molenschot. Velen namen een kijkje bij deze tentoonstelling.

In de namiddag kwam allereerst Hans Mallens aan bod, bekend als “Tonproater” in Rijen. Als D' n Ouwe Hannes ging hij in op de geschiedenis van de Zonnebloem Rijen-Molenschot. Hij had bij gesprek gezeten met 5 oud-voorzitters en had hieruit de nodige anekdotes opgetekend. Maar hij ging natuurlijk ook in op het leven van vroeger met de slogan: "Ik zeg nie dat het vroeger beter was......mar aanders."

In het tweede deel van de middag kwam Marjolein Meijers aan bod, bekend van het duo De Berini's. Samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers speelde zij een medley van bekende en minder bekende nummers. Daarbij maakten zij gebruik van een groot aantal instrumenten die voor de nodige afwisseling zorgden.

Goed 16.00 uur kon de voorzitter het programma afsluiten en werd het tijd voor een hapje en een drankje. Hij bedankte ook de sponsoren die hadden bijgedragen om deze dag mogelijk te maken. Uit de reacties van de aanwezigen viel op te maken dat het een zeer geslaagde dag was voor de gouden Zonnebloem-afdeling Rijen-Molenschot.

Klik op de volgende regel om alle foto's te zien.

fotoalbum gouden jubileum

 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Marie-José Wagemakers

0161-226157
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk