Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

ZONNEBLOEM RIJEN-MOLENSCHOT NAAR DE FLORIADE IN ALMERE

img-20220615-wa0021jpg

Dit jaar bestaat de Zonnebloem-afdeling Rijen-Molenschot 50 jaar. En dat was voor het bestuur de reden om naast de viering van dit jubileum ook een bijzondere reisbestemming te kiezen.

Dat werd de Floriade in Almere en het werd een zeer geslaagde dag. Deze tentoonstelling wordt eens in de tien jaar georganiseerd in Nederland.

Op woensdag 15 juni  vertrokken rond 9.00 uur 2 bussen van Rollerisuit naar de Floriade. Het zonnetje scheen en iedereen had er zin in. Helaas had een bus wat vertraging: de chauffeur had de dag van te voren de bus niet af-getankt en dat moest dus alsnog gebeuren.

Tegen 11.00 uur kwam het gezelschap aan in Almere. De Floriade had de logistiek goed op orde: de parkeerwachters wisten dat we kwamen en er waren gereserveerde plaatsen voor onze bussen, dicht bij de ingang.

De eerste bestemming was een kopje koffie met gebak. Dit stond voor ons klaar in de Orangerie. Een heel mooie kas maar veel te warm. Dus pakten een aantal gasten en vrijwilligers hun bordje op en gingen buiten zitten.

Vervolgens werd een eerste rondje gemaakt over het park: het is heel groot maar het lag er heel verzorgd bij. Dat was genieten van de vele bloemenperken, groenten- en fruit- en landenpaviljoens. Een aantal landen uit de wereld hadden een eigen paviljoen op de Floriade, bijv. België, Italië, Turkije, De Emiraten, Katar,  India en China. Elk land liet iets van haar eigenheid zien. Zo was bijv. in het paviljoen van de Emiraten te zien hoe je op zoute gronden, die veel voorkomen op de wereld, toch planten kunt telen. En een orkest zorgde voor de nodige muziek.

Rond 13.00 uur stond de lunch voor ons klaar, weer in de Orangerie, waar het inmiddels nog warmer was. Geen nood: de vrijwilligers pakten de lunch op zodat iedereen lekker buiten op de banken kon genieten van het eten, want binnen was het echt te heet. Mooi zo'n kas maar bij volle zon niet zo praktisch.

Vervolgens werd een tweede rondje gereden. Sommigen gingen naar het zgn. Green Island. Het woord zegt het al: veel groen maar ook heel veel bloemen, planten en bomen.

En daar vonden we zowaar het Tiny House van de Gilse architect Huub van Laarhoven. We lieten ons voorlichten over dit speciale huisje voor degenen die  met beperkte ruimte toekunnen. Zeker de moeite waard.  Ook werd een bezoek gebracht aan het oecumenische kerkje dat door de gemeenschappelijke kerken van Almere was opgezet. Anderen lieten zich onderdompelen in de bloemenpracht van de bloemen- plantenkas of brachten een bezoek aan het paviljoen van Thailand en waanden zich al op vakantie in dit mooie land.

Om kwart over drie stonden de bussen weer klaar om terug te gaan naar Rijen. Gelukkig waren er weinig files onderweg zodat we toch weer op tijd terug waren bij de Boodschap. Moe maar tevreden kon ieder weer naar huis.

Zo'n bezoek is natuurlijk veel te kort om alles te zien: daar heb je wel een paar dagen voor nodig. Maar zeker genoeg om een goede indruk te krijgen van dit bijzondere park en voor sommigen stond het besluit al vast: hier ga ik nog eens  terug naar toe. En het mooie weer was natuurlijk debet aan de goede sfeer en de kleurenpracht van het park.

Heeft U een lichamelijke beperking, en wilt u ook deelnemen aan leuke Activiteiten? Of bent U geweldig met naald en schaar om bij de Welfare leuke dingen te maken? Misschien is een gezellig praatje aan huis meer iets voor U?

Neem dan even contact op met Ton Hesemans, tel. 0161-223812 of mail naar zonnebloemrijen@hotmail.nl. Dan komen we graag bij U langs voor een welkomstgesprek.

 U kunt alle foto's bekijken door op onderstaande link te klikken.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Marie-José Wagemakers

0161-226157
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk