Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zon, de Zoo en de Zonnebloem

Lees hieronder het verslag van het bezoek aan het dierenpark Ouwehand te Rhenen van de Zonnebloem afd, Schijndel

De zon, de zoo en de Zonnebloem
 
Alleen maar blije gezichten waren er te zien, maandagochtend 26 september aan De Steeg. De prachtige witte touringcar blonk uitnodigend in de zon, die op zijn beurt een lange neus trok naar de herfst. Twintig graden en droog, dat had de weerman beloofd, dus iedereen had reuze zin in het uitstapje naar Ouwehand’s Dierenpark in Rhenen. De één wilde het beroemde Berenbos wel eens zien, de ander dacht nog verre familie te ontmoeten in de apenverblijven. En veel anderen vonden het gewoon fijn om eens ’n dagje lekker uit de sleur te zijn.  
 
Nadat de bus zo rond elven bij het dierenpark zijn goedgeluimde lading had gelost, waren de meesten wel toe aan een kop koffie. De dieren moesten daarom nog even geduld hebben voor de visite, want die begaf zich in één streep naar het Jungle-restaurant. O nee, wacht: eerst nog een groepsfoto als bewijs voor de thuisblijvers. Maar daarna kon het gezelschap dan toch aan de troost met een lekkere punt gebak.
 
Het was wel even  dóórprikken met de vorkjes, want direct hierna wachtte al een verrassing: de zeeleeuwenshow. Wat de twee dompteuses deze exotische dieren allemaal lieten doen, kunnen wij nog niet eens met onze poedel. Het was een in alle opzichten spetterend optreden.  Een enkeling besloot voor de zekerheid zelfs maar het regenkapje uit de handtas op te duikelen, maar gelukkig was dat niet nodig. De zeeleeuwenmeisjes voelden kennelijk nattigheid en besloten dat de Schijndelse Zonnebloem al mooi genoeg bloeit van zichzelf. Wat ook waar is, als je ziet hoe fijn dit uitstapje weer was georganiseerd.
 
Lof had het gezelschap voor de uitstekend verzorgde lunch. Belegde broodjes, huzarensalade en een ambachtelijk kroketje maakten dat iedereen genoeg energie opdeed om nu eens echt op safari te gaan. Zo vermaakte iedereen zich enkele uren tussen Afrikaanse olifanten, penseelzwijnen, gorilla’s en zadelbekooievaars, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nieuwkomer Peter Wesenbeeck wilde wel eens op de foto als heuse Bokito om het thuisfront eens te laten schrikken. Dat leek bijna te lukken, maar hij vergat zijn tabakspijp en dat verraadt hem natuurlijk. Tot slot werd er met een drankje druk nagekaart op het terras, dat nog altijd werd overgoten door de gulle nazomerzon.
 
Tevreden konden we daarna de bus weer in, veilig terug naar huis.  Meest gehoorde vraag op de terugweg?
 
‘Wanneer gaan we weer?’              
                          
 

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij is weer gestart.

Koop een lot en steun rechtstreeks onze afdeling

Koop nu een lot

Eric van der Pol

073-6894735
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?