Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Ouderen kijken uit naar de Seniorenzitting op 20 januari 2016

Zonnebloem afdelingsnieuws

Veel ouderen kijken ernaar uit: de Seniorenzitting in de Sittardse schouwburg. Organisator Ruud de Pree, bestuurslid van de Zonnebloem afd. Stad vraagt om steun om het evenement te behouden.Minstens 640 stoelen zijn woensdag weer bezet tijdens de zevende editie van de Seniorenzitting in de Sittardse schouwburg.
Ouderen in de omgeving die mindervalide zijn, worden indien gewenst opgehaald met bussen. „Dit jaar komt er zelfs een bus vanuit Koningsbosch”, lacht de 58-jarige Ruud de Pree. „Het gaat daarbij niet alleen om een middagje carnaval. Het gaat om de sociale contacten.
Er zitten mensen bij die echt blij zijn dat ze er weer eens uit zijn. Dat ze weer eens in de schouwburg komen.
Als je oud en mindervalide bent, regel je dat niet zo snel meer voor jezelf.”
Zeeland
Dat de initiator van waarschijnlijk het grootste carnavalsevenement voor ouderen in Limburg oorspronkelijk uit Zeeland komt, vindt De Pree mooi. „Ik woon hier al zo’n dertig jaar. Toen ik de eerste keer carnaval ging vieren in Sittard, ging ik naar de optocht kijken. Ik zag hoe heel de stad op z’n kop stond. Dat kende ik niet. Prachtig.”
De Pree kwam naar Sittard om te werken, maar werd ook als vrijwilliger actief. „Als je hier komt wonen, wil je ook een sociaal-maatschappelijke betrokkenheid krijgen bij de stad. Vrienden van ons zaten bij de Zonnebloem.
En toen de Zonnebloem Sittard Stad een jaar of vijftien geleden een bestuurslid nodig had, ben ik dat geworden.” „Ik kwam erachter dat activiteiten die voor ouderen gehouden worden, bijna altijd kleinschalig van opzet zijn.
Toen dacht ik: met carnaval moeten we eens iets grootschaligs doen.” De Pree legde het idee in de week bij Harry Vanderbroeck, toemalig Vorst Marotte. „Hij was meteen enthousiast.
We spraken af drie jaar een Seniorenzitting te houden. In die tijd moest het evenement zich bewijzen.”


Ook van andere regio's in Limburg
Voor de eerste editie in 2009 richtte de organisatie zich vooral op de ouderen in Sittard zelf. „Er kwamen zo’n 485 gasten en we hielden een financieel tekort over.” Maar snel kwamen andere plaatsen erbij en inmiddels vinden ook ouderen uit Urmond en zelfs uit Landgraaf de weg naar de zitting. Woensdag staan vanaf 14.11 uur onder meer buuttereedner Fer Naus, Jack Vinders als Clara Zoerbier en W-Dreej op het podium.

De entreeprijs wordt bewust laag gehouden: 13,50 euro. „We werken met een budget van zo’n tien mille”, zegt De Pree. „Meestal sluiten we af met een klein tekort.” En daar zit de zorg voor de toekomst.
De Zonnebloem teert in op een eenmalige gift die als buffer voor de organisatie dient. De Pree heeft onlangs bij de gemeente Sittard-Geleen aangeklopt voor subsidie, om de Seniorenzitting ook in de toekomst te kunnen garanderen.
 

Contact

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Evenementen en festivals
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk