Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Orlando Festival Limburg voor 35ste keer.

Zonnebloem afdelingsnieuws

Klassieke muziek op de mooiste plekjes in Limburg tijdens het Orlando Festival van 11 tot 21 augustus 2016 op verschillende mooie locaties.

Tijdens dit kamermuziekfestival worden er, naast de lessen, masterclasses en lezingen op standplaats Rolduc (Kerkrade) ook concerten gegeven.

Onderstaande concertreeks wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Muziek Jong voor Oud. De concerten zullen verzorgd worden door de deelnemers uit de masterclass, aanstormende talentvolle kamermuziekensembles, van het

Orlando Festival 2016. Kies uit één van onderstaande arrangementen, speciaal voor leden van de Zonnebloem samengesteld.  

Orlando Festival - Kasteel Doenrade 

In een groen dal in het landschap omgeven met landerijen en bossen  verschuilt het kasteel zich en opent haar poorten voor de ontdekker van deze Limburgse parel. Kasteel Doenrade werd gebouwd rond het jaar 1117 en is daarmee een van de oudste kastelen van Limburg. Tegenwoordig is het een prachtig hotel kasteel met brasserie en feestzalen. www.kasteeldoenrade.nl   

Wanneer:   maandag 15 augustus 2016 Waar:   Kasteel Doenrade, Limpensweg 20, 6439 BE Doenrade Aanvang concert:  14.00 uur Duur concert:  +/- 1 uur Prijs:    € 9,50 incl. koffie en vlaai Capaciteit:   100 personen Opmerkingen:   rolstoeltoegankelijk, lift  Programma:    ensemble uit de masterclass, programma wordt nog bekend gemaakt 

Orlando Festival – Kasteel Wittem  

In het hart van het Zuid-Limburgse Heuvelland ligt het authentieke Kasteel Wittem, omgeven door een prachtig 300 jaar oud kasteelpark. Kasteel Wittem is een rijksmonument en doet tegenwoordig dienst als hotel en restaurant. Het Kasteel bevindt zich in de Geulvallei, één de mooiste dalen van ZuidLimburg. www.kasteelwittem.nl    

Wanneer:  donderdag 18 augustus 2016 Waar:   Kasteel Wittem, Wittemer Allee 3, 6286 AA Wittem Aanvang concert:  14.00 uur Duur concert:  +/- 1 uur Prijs:    € 10,50 incl. koffie en vlaai Capaciteit:   60 personen Opmerkingen:   niet rolstoeltoegankelijk (9 traptredes naar de voordeur) Programma:   ensemble uit de masterclass, programma wordt nog bekend gemaakt  

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting de Zonnebloem, Stichting Muziek Jong voor Oud en Stichting Kamermuziek Limburg.  

Orlando Festival – Abdij Rolduc 

Abdij Rolduc in Kerkrade behoort tot de belangrijkste religieuze monumenten van Nederland. Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van ons land. 

De abdij heeft een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. Momenteel wordt het monumentale complex multifunctioneel gebruikt, onder meer als hotel, restaurant en conferentieoord. www.rolduc.com      

Wanneer:  zondag 14 augustus 2016 Waar:   Abdij Rolduc, Heyendallaan 82, 6464 EP Kerkrade Aanvang concert: 16.30 uur Duur concert:  +/- 1 uur Prijs:   10,- (incl. koffie en vlaai) Capaciteit:  100 personen Opmerkingen:  rolstoeltoegankelijk, wel even lopen vanaf de parkeerplaats Programma:   

Ervin Schulhoff Duo voor viool en violoncello Peter Brunt viool en Larissa Groeneveld violoncello  

Johannes Brahms Sonate voor violoncello en piano nr. 2, op. 99 Mischa Nemtsov violoncello en Elena Nemtsova piano  

De sprankelende vitale muziek van Ervin Schulhoff was bijna geheel in vergetelheid geraakt totdat in de jaren ’80 van de vorige eeuw vooraanstaande musici zoals Gidon Kremer en het Hagen Kwartet een lans braken voor deze uitzonderlijke componist. Sindsdien is het oeuvre van Schulhoff alsnog in sneltreinvaart op de internationale podia terechtgekomen. Broer en zus Nemtsov spelen Brahms’ tweede cellosonate, algemeen beschouwd als een van de hoogtepunten van de romantiek, maar desalniettemin niet vaak te horen op de podia, vanwege de moeilijkheidsgraad. De fenomenale uitvoering door het Nemtsov duo was voor artistiek leider Henk Guittart de directe aanleiding om deze twee jonge musici uit te nodigen om deel te nemen aan het Orlando Festival 2016.   

Aanmelden: Aanmelden kan door een email te sturen naar info@orlandofestival.nl. Vermeld dat het om het Zonnebloem arrangement gaat, vermeld het concert, vermeld uw naam en het aantal personen. Aanmelden voor deze concerten kan tot 1 juli 2016. Daarna worden de concerten (als ze nog niet uitverkocht zijn) openbaar toegankelijk. 

Meer informatie over het (concert)programma van het Orlando Festival & Concours vindt u op de website.

Jack Vahsen

046-4523762
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Evenementen en festivals
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk