Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Traktatie van oliebollen voor de Zonnebloem.

Zonnebloem afdelingsnieuws

Traktatie van 10.000 oliebollen voor gasten en vrijwilligers de Zonnebloem. Ook Sittard Stad smult mee ! Tijdens de week van De Echte Oliebol krijgen we meer dan 100 oliebollen van Bakkerij Martens

Traktatie van 10.000 oliebollen voor gasten en vrijwilligers de Zonnebloem.

Tijdens de week van De Echte Oliebol zullen gasten en vrijwilligers van vereniging de Zonnebloem genieten van oliebollen die gratis ter beschikking worden gesteld.

10.000 oliebollen voor gasten en vrijwilligers de Zonnebloem in de regio Sittard Geleen gratis ter beschikking worden gesteld door echte bakkers.
In Sittard en omgeving zal bakker Martin Martens ruim 500 oliebollen bakken voor de lokale Zonnebloemafdelingen.


De week van De Echte Oliebol

10.000 oliebollen bakken én uitdelen tussen 7 en 12 november. Dat is de strekking van de week van De Echte Oliebol. De bakkers waaronder Martens, bakken ’s nachts de oliebollen waarna de vrijwilligers van de Zonnebloem deze zullen uitdelen aan de gasten. De vrijwilligers worden niet vergeten, zij krijgen net als de gasten een heerlijke traktatie aangeboden.

Een groot verschil maken

Ook voor de bakkers is de actie een feest, vindt Martin Martens. “Wij houden er een positief gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We hebben het gevoel dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken.”

Een heerlijke verrassing

De Zonnebloem was blij verrast met de gulle geste van de bakkers. Perswoordvoerder Jan-Willem Heijkoop: “Initiatieven zoals deze dragen positief bij aan het verwezenlijken van de doelstelling van de Zonnebloem. De doelstelling is het bevorderen van de sociale samenhang. Dit willen we bewerkstelligen door het leveren van een positieve bijdrage aan het leven van mensen die door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd lichamelijke beperkingen hebben en voor wie als gevolg daarvan sociaal isolement dreigt. En door mensen in staat te stellen extra betekenis aan hun leven te geven door er, als vrijwilliger, te zijn voor medemensen. De wisselwerking verhoogt de kwaliteit van leven van beide groepen”.

Martens De Echte Bakker

Voor dag en dauw zijn de bakkers van Martens al in de weer voor het bakken van ambachtelijke broden, gebakjes en natuurlijk oliebollen. Martens is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. De bakkers leggen een proeve van bekwaamheid af en moeten jaarrond bewijzen keurmerk-waardig te zijn. De ambitie is om steeds beter te worden, gebruikmakend van vakmanschap en passie voor authentieke bakkersproducten.

 

 

 

Hans Minkjan

06-51272936
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Evenementen en festivals
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk