Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Symposium Regio Sittard Geleen

Vrijdag 12 oktober werden bijna 100 vrijwilligers ontvangen op de Zorgboulevard van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen.

Zij waren door het bestuur van de Regio Sittard uitgenodigd voor een bijzondere jubileum middag.
Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Regio Sittard-Geleen werden zij ontvangen voor een symposium met als onderwerpen Positieve Gezondheid en Gastheerschap bij de ander thuis.

Met een interessante presentatie van Burgerkracht Limburg over Positieve gezondheid werd nagedacht over de rol van de vrijwilliger anno 2018. Op welke wijze kan de vrijwilliger van de Zonnebloem een verbinding leggen positieve gezondheid en de maatschappelijke ontwikkelingen waarbij onze ouderen steeds langer thuis blijven wonen.

Op inspirerende wijze werd door de Hotel Management School uit Maastricht het onderwerp Gastheerschap bij de ander thuis besproken. Door met respect te luisteren naar onze gasten kunnen de vrijwilligers de gasten behandelen zoals de gast behandeld wil worden.

Een geslaagd symposium waarbij de vrijwilligers een aantal handvaten aangereikt hebben gekregen om hun belangrijke vrijwilligers werk zo optimaal mogelijk en met veel plezier te kunnen uitvoeren.
Er liggen mooie kansen voor onze gasten en vrijwilligers bij het organiseren van activiteiten en het uitvoeren de kerntaak van de Zonebloem het bezoeken van gasten.

 Deze geslaagde jubileum middag werd op informele afgesloten met een hapje en een drankje zodat de vrijwilliger uit alle afdelingen ook kennis met elkaar konden maken.

De Zonnebloem is van mening dat we met positieve gezondheid en gastvrijheid in je hart ontmoetingen kunt verrijken, gesprekken kunnen verdiepen en de kwaliteit van het gastcontact kunnen verbeteren.
De toekomst wordt met vertrouwen tegemoetgezien om het vrijwilligerswerk ook in de toekomst voort te kunnen zeten.

Contact

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Evenementen en festivals
  • Buitenactiviteiten
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk