Zonnebloem boottocht

Zonnebloem afdeling

Zonnebloem boottocht georganiseerd door regio “de Kogge” (Tilda,Karin,Yvonne). Het was een zonnige maar wel koude dag met weinig wind

Vanuit Spanbroek ging Ina mee als vrijwilligster, die had als opstapplaats Spierdijk omdat er anders te weinig vrijwilligers met de bus mee waren, deze bus vertrok om 8.00 uur vanuit Spierdijk en ging daarna nog naar Berkhout en de Goorn. Vanuit Spanbroek vertrok de bus om 8.30 uur een dubbeldekker, de gasten werden uitgezwaaid door Tineke.

Er was ook nog een busje van het Rode Kruis met een aantal gasten.
Totaal incl. vrijwilligers waren er ongeveer 155 personen.
Rond half 10 was iedereen aangekomen in Zaandam waar de boot lag en de gasten stapten vanuit de bus zo in de boot.

De gasten werden welkom geheten door Tilda en de vrijwilligers gingen even later rond met koffie en cake. Ondertussen was de boot gaan varen en konden we genieten van alles wat we zagen en er was een gezellig muziekje van Anjo de muzikant.
We varen over het IJ en Noordhollandskanaal, natuur en industrie wisselde elkaar af.

 

De gasten werden voorzien van een drankje en een hapje en daarna was het tijd voor de warme maaltijd. De tafels werden gedekt en het eten werd rondgebracht, soep, patat, sperziebonen, gehaktbal en een lekker toetje. Als er tekort was werd dit weer aangevuld. Tussen de bedrijven door hadden de vrijwilligers ook nog even tijd om te eten.

Het smaakte allemaal prima.
Alles werd door de vrijwilligers gedaan ook de afwas, het was af en toe een drukte van jewelste in de keuken.
Het was mogelijk voor de gasten om een middagdutje te doen er waren bedden aanwezig.
Een aantal mensen heeft hier gebruik van gemaakt, maar slapen was er haast niet bij door al het lawaai, maar je kon wel even rusten en dat was voor de mensen het belangrijkste.

Rond 14.00 uur was het tijd voor de bingo er waren leuke prijzen te winnen, er werden 2 rondes gespeeld en bijna iedereen deed mee en ondertussen werd er weer een drankje uitgedeeld. Niet iedereen had een prijs en sommige mensen hadden meerdere prijzen, maar het was wel even een leuke afwisseling.

Rond 16.00 uur ter afsluiting nog een koppie met krentenbrood, wat ook weer lekker smaakte. De gasten werden wel thuis gewenst en mevr. Kuipers bedankte de vrijwilligers voor de mooie dag. De vrijwilligers deelden de jassen uit en zo kon iedereen rond 17.00 uur moe maar voldaan weer richting huis.

Na een goede reis was iedereen ongeveer rond 18.00 uur weer op de plaats van bestemming.
Het was een mooie dag, goed georganiseerd en hulde aan Tilda, Karin,Yvonne en alle andere vrijwilligers, de mensen van de boot en de buschauffeurs.
 

Ina Kenter

Ina Kenter

0226-352851
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?