Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Praamvaren Leeuwarden

Aanwezig: 8 gasten en 7 vrijwilligers

Met 4 auto's vertrokken we om twintig voor elf vanaf parkeerplaats sportgebouw Steenwijkerwold richting Leeuwarden.

In Leeuwarden parkeerden we onze auto's in parkeergarage Zaailand, vanwaar we ons lopend naar de aanlegsteiger bij Stadsschouwburg De Harmonie begaven. Voor we aan boord gingen, kon nog van Toilet/ Servicegebouw Haven Prinsentuin, gebruik gemaakt worden, omdat aan boord van een praam geen toiletgelegenheid is.

Rond één uur gingen we aan boord van de Mps Fergees van activiteitenboerderij De Wartenster voor een rondvaart door de grachten van de oude binnenstad van Leeuwarden en langs de koninklijke Prinsentuin.

Aan boord werd een eenvoudige lunch met koffie/thee etc. aangeboden. 

De schipper van de praam trad tevens op als gids en wist ons veel te vertellen over o.a. de Prinsentuin, vismarkten en groentemarkten op de bruggen over de grachten, smalle (winkel)panden etc.

Na ruim anderhalf uur arriveerden we weer bij de aanlegsteiger achter de Harmonie, vanwaar we weer richting parkeergarage liepen.

Alvorens naar binnen te gaan werd met algemene instemming besloten nog een terrasje te pakken, waarna we rond vier uur weer huiswaarts keerden. Het was een zeer geslaagde dag.Trudy Oostelbos

0641531831
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk