Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uitje naar de Cactus Oase in Ruurlo

Zonnebloem afdelingsnieuws

Verslag van het bezoek aan de Cactus Oase in Ruurlo.

Twello, dinsdag 13 juni gingen de Zonnebloemgasten met vrijwilligers met een bus naar Ruurlo. Na aankomst werd iedereen welkom geheten door eigenaresse  Annie en kon men genieten van een heerlijke lunch. Hierna vertelde zij over de 6000 m2 overdekte cactustuin en de modelspoorbaan van 400 m2 en de geschiedenis van het bedrijf.


Ruim 25 jaar geleden zijn Annie en Bert uit het Westland vertrokken om in Ruurlo een cactuskwekerij te beginnen. In 1993 werd de Europese Akte getekend voor vrij verkeer van goederen tussen de Schengenlanden en kochten de klanten hun cactussen rechtstreeks in Italië en Spanje. Door deze akte maakten Annie & Bert van hun kwekerij een belevingspark voor jong en oud. Na dit verhaal was er voldoende tijd om rond te wandelen en meegebrachte potjes en schaaltjes te laten opmaken. Rond 15.00 uur vertelde Annie ons, onder het genot van een drankje en een plakje gebakken kruidkoek van Bert, over de producten van de “Aloe Vera” plant  die bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Voorzien van een kleine tube cream en bloeiende cactussen werd plaatsgenomen in de bus voor de terugreis, via een toeristische route, naar Twello.

De vrijwilligers hebben weer kleur gegeven aan het leven van de Zonnebloemgasten.

Wil Kolkman

0571-271294
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?