Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gasten van de Zonnebloem feesten op nostalgische muziek

De gasten van de Zonnebloem Twello Noord-West (voorheen de Zonnebloem West, -Terwolde/Nijbroek en de Soos van De Vecht) hebben weer een gezellige middag gehad in de zaal van De Groot op De Vecht.

DE VECHT - De gasten van de Zonnebloem Twello Noord-West (voorheen de Zonnebloem West, -Terwolde/Nijbroek en de Soos van De Vecht) hebben weer een gezellige middag gehad in, wat inmiddels wel het clublokaal van de groep mag worden genoemd, de zaal van De Groot op De Vecht. En gezellig werd het. Zoals gebruikelijk liepen de vele vrijwilligers, -sters, zich het vuur uit de sloffen om het hun gasten naar de zin te maken. De zaal was mooi opgesierd en de taartjes smaakten uitstekend, dus eigenlijk was er voor een geslaagde middag verder niets nodig. Maar ja, toen kwam de “muzikale cabaretier” Hans Vesterink uit Rheden (volgens hemzelf eigenlijk Rehe) zijn opwachting maken. Dat leek in eerste instantie nergens op, want hij kwam muzikaal entertainment brengen, maar had volgens eigen zeggen eigenlijk nooit talent voor het bespelen van een instrument ontwikkeld. Zingen kon hij, na jarenlange oefening ook al niet, maar hij wist wel een aantal nummers om de dag te vullen.

De invulling die Vesterink aan zijn volgens hem slecht onderbouwde vocale en muzikale uitvoering gaf, bleek echter meer dan mee te vallen. Hij gaf in zijn eigen stijl, die verdacht veel leek op de stijl van de onvolprezen Toon Hermans, een meeslepend en voor zijn publiek nostalgisch repertoire ten beste. Hij had voor de gelegenheid gekozen voor een serie nummers uit de jeugdjaren van het grootste deel van zijn publiek, waarbij hij zijn muzikaal onvermogen logenstrafte door op verschillende instrumenten steeds de juiste toon te treffen. Dit alles, doorspekt met sketches en grappen die duidelijk in een ander tempo werden gegenereerd dan de meeste cabaretiers tegenwoordig ten beste geven, leverden voor zijn gebiologeerd publiek een schitterende middag op, waarbij vooral in de pauzes, gelukkig ook nog voldoende tijd was om bij te praten en oude banden aan te halen.

Foto door Gerrit Bosch. Meer foto’s van deze middag kunt u zien op: http://www.flickr.com/photos/regiovoorstzonnebloem in het album: Muziekmiddag Twello Noord West.

Wil Kolkman

0571-271294
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?