Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem afdeling Twello-Zuiderwijk heft samen het glas op een mooi, gelukkig, maar vooral een gezond 2019

319059207077a543773d9o-1jpg

In het  volgepakte restaurant van S.V. Voorwaarts hebben de gasten en de medewerkers van de afdeling Twello-Zuiderwijk samen een toast uitgebracht op 2019.

Voorzitter Ron blikte kort terug op 2018. Een jaar waarin de afdeling meer activiteiten dan ooit heeft weten te realiseren.

Dit is mede te danken aan het feit dat de gasten weer wilden en konden komen en de medewerkers zich weer geweldig hebben ingezet. Zonder deze inzet kan de Zonnebloem niet bestaan.

Vorig jaar konden meer activiteiten worden gerealiseerd, door onderandere de verkoop van de € 1,00 enveloppen in de kraam tijdens het  klompenfeest en niet te vergeten de geweldige (jaarlijkse) lotenvekoop.

Het feit dat er meer activiteiten konden worden opgezet, is ook mede te danken aan de bedrijven die de zonnebloem afdeling hebben gesponsord.

Bij  de laatste activiteit van 2018, de Kerst/dank-je-wel bijeenkomst, kon de afdeling uitpakken door een hele mooie financiële bijdrage van de Stichting Caritas en een deal die ze hebben kunnen sluiten tijdens de beursvloer met Van Hees Versmarkt... zij leverde het vers fruittoetje en natuurlijk ook de  geweldige kwaliteit, super inzet en de mooie vriendenprijs voor het buffet van Stedendriehoek Eten met Gemak van Brigitte Postma.

Het was weer een geweldige afsluiting van het mooie jaar 2018.

Voorzitter Ron gaf aan dat 2019 ook weer een speciaal jaar gaat worden.......de Zonnebloem bestaat namelijk 70 jaar!!!!

Vlak na de Tweede Wereldoorlog startte radiomaker Alex van Wayenburg bij Radio Herrijzend Nederland een radioprogramma speciaal voor zieken en gehandicapten. Hij noemt het ‘Radioziekenbezoek de Zonnebloem’. Hij koos voor de Zonnebloem, omdat hij zieken de eigenschap van deze bloem wilde voorhouden: een zonnebloem richt zich altijd naar de zon en ontleent aan het zonlicht haar levensmoed.

Op 3 september 1945 presenteerde Alex van Wayenburg samen met collega Wim Quint de eerste uitzending. Tot zijn pensionering in 1968 volgde er nog ruim 5.000 uitzendingen.

Maandag 17 januari 1949 ondertekenen Van Wayenburg en co de stichtingsakte. Stichting de Zonnebloem was een feit.

Van 17 augustus tot 25 januari 2019 gaat de Zonnebloem landelijk proberen om een record huisbezoeken te vestigen. In een normale week leggen de medewerkers 20.000 huisbezoeken af. In de Week van het Bezoekwerk wordt getracht om boven de 45.000 bezoeken te komen.

Na de vooruit blik op het jaar 2019 kon de nieuwjaarsborrel van start gaan. Het vaste barmannenteam van S.V. Voorwaarts  zorgde weer voor de gewenste natjes en de eigen dames Aris en Angenita hebben iedereen weer heerlijke hapjes voorgeschoteld

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Het Shantyquintet  onder leiding van de eigen Zonnebloem medewerker Theo Dollenkamp. Het quintet  werd  begeleid door de accordeonist  Cil van Triest

Het was een geweldige Nieuwjaarsborrel, waar iedereen heeft genoten.

Een overzicht van de foto´s (gemaakt door Gerrit Bosch) vindt u op onderstaande link

Contact

076-5646464
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Buitenactiviteiten
  • Winkelen
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken