Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Kookworkshop Zonnepitten 16-5-2015

Vorig jaar op 19 juni zijn Gertie, Joke en Tiny naar de Beursvloer Venray geweest, waarbij o.a. door Tiny een match werd gemaakt met Gerdie Janssen van zorgboerderij “ De Haam”. Het resultaat was dat de Zonnebloem eenmalig een ruimte van “De Haam” zou mogen gebruiken om er bijvoorbeeld een workshop te houden. Dit is de activiteit koken/bakken geworden waarbij we zowel de ruimte mochten gebruiken alsook het fornuis compleet met servies, potten, pannen en alles wat nodig is om gerechten te bereiden. Ook koffie en thee plus 3 soorten frisdrank mochten wij aanbieden. Als tegenprestatie zouden 2 deelnemers van de Zonnepitten een middag een presentatie geven bij “De Haam” met als onderwerp: Hoe ervaren jonge mensen het, in de bloei van hun leven, plots te moeten leren omgaan met lichamelijke beperkingen, verlies van baan, vrienden en alles wat daarmee samenhang?

Enkele weken geleden hebben Bianca Kisjes en Annemie Denissen deze presentatie in “De Haam” gehouden hetgeen een groot succes was voor zowel deze 2 dames alsook voor de gasten bij “De Haam”. Het was een verhaal van Bianca en Annemie, maar tevens van herkenning bij de gasten op de zorgboerderij. Heel geslaagd voor alle partijen.

Om zoveel mogelijk verschillende hapjes te kunnen maken  hebben we een oproep verstuurd  naar alle Zonnepitten om recepten hiervoor  aan te leveren. Het resultaat was  een veelvoud van geschikte recepten ter bereiding van het gevraagde.

Aanvankelijk hadden zich 11 Zonnepitten aangemeld en vier vrijwilligers ter ondersteuning. Helaas hebben 2 deelnemers zich moeten afmelden wegens ziekte. Daarnaast is het misschien  goed om te vermelden dat zowel datum als dag niet voor iedereen geschikt bleken te zijn. Een zaterdag bleek niet voor iedereen even geschikt en temeer omdat dit ook nog in het weekend na Hemelvaartsdag en voor Pinksteren viel (vakantie). De groep bestond nu uit 15 personen en dat bleek toch een prettig en ook praktisch aantal te zijn.

Gestart werd met een kopje koffie of thee en intussen kon iedereen een recept naar wens uitzoeken waarmee hij/zij daarna  aan de slag kon. Het was even zoeken waar alles stond, hoe het een en ander werkte, welke ingrediënten men precies nodig waren  en wie precies wat ging doen, alleen of samen met iemand. Maar al snel was iedereen zeer gemotiveerd bezig om iets lekkers op tafel te krijgen. Het was een lust voor het oog om te zien hoe druk iedereen het ermee had, maar ook hoeveel plezier er was als iets niet meteen het goede resultaat had. Indien nodig, werd er advies gegeven of geholpen. Het was 1 grote gezellige groep die samen probeerde tot de beste resultaten te komen.

Alle gerechten werden bijeen op een tafel  en op foto gezet. Vervolgens nam iedereen plaats aan tafel en werden de lekkernijen 1 voor 1 aangeboden. Werkelijk alles werd geprezen en als héérlijk ervaren. In no time waren de schalen leeg. Iedereen was voldaan en vond het een geweldige middag. Zeker voor herhaling vatbaar, maar voorgesteld werd om zo’n middag dan een uur langer te laten duren, dus 4  i.p.v. 3 uur.

Tot slot kregen zowel de deelnemers als vrijwilligers alle recepten mee naar huis.

Tiny Dirkx

Nelly de Haas

0478-583837
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?