Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Bezoek Oorlogsmuseum Overloon 21-10-2015

Bezoek oorlogsmuseum maakt indruk

Op 21 oktober 2015 bezochten de Zonnepitten het Oorlogsmuseum in Overloon. We waren met 17 personen: 9 deelnemers en 8 begeleidende vrijwilligers. Na verwelkoming met een kop koffie en een stukje vlaai, kreeg de groep een informatieve rondleiding van gids Jan Litjens. Jan was tot voor een jaar bestuurslid van de regionale Zonnebloem Venray en wist ons ook in zijn gidsenrol te boeien. Hij maakte in het informatiecentrum in zijn toelichting keuzen die diepe indruk maakten op onze groep. We kregen een goed beeld van de oorzaken en het verloop van de Tweede Wereldoorlog, de verschrikkingen die zich hebben voorgedaan en de personages die daarvoor verantwoordelijk waren. Ook het verzet in binnen en buitenland en de propaganda kregen een plaats in zijn verhalen. Tevens wist Jan de relatie te leggen met ontwikkelingen en gebeurtenissen in de huidige tijd. We waren allemaal onder de indruk toen we van Jan afscheid namen en een drankje gingen nuttigen in het museumrestaurant. Daarna gingen we allen op eigen gelegenheid nog een aantal dingen in het museum bekijken. Rond vijf uur keerden we huiswaarts na een interessante en toch ook gezellige middag.

 

Nelly de Haas

0478-583837
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?