Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Opschoondag 19-3-2016

“Stop chauffeur, daar ligt allerhande troep naast de weg”  roept  Corry onze “leidster van de dag”   ineens vanaf haar plek naast de chauffeur.

En zo begint onze opschoonmiddag , eerst moet het veiligheidshesje aan, dan de vuilniszak kunstig om de ring gevouwen,  en met de  veeeel te grote werkhandschoenen en een grijptang worden we losgelaten op rondzwervend vuil. We vinden van alles  in de bermen,   bierblikjes en plastic vergaat echter niet, dus daar  zijn wij naar op zoek. Als echte Sherlock  Holmes speuren wij rond en allengs wordt onze vuilniszak zwaarder en zwaarder. Hé, kijk eens wat ik nu vind,  een afstandsbediening en even verder op ligt de bijbehorende  radio.  Lege flessen worden  direct op de wagen gegooid, maar de  stapel oude laminaatstroken en  zakken huisvuil zullen later opgehaald worden.

Een eindje verderop zien onze begerige ogen heel veel troep tegen het talud van de Wellse brug liggen. We stuiven er als hongerige kinderen op af, maar dan komt onze chauffeur en hij deelt mee dat we die niet mogen meenemen. Dat is namelijk provinciaal eigendom en daar moeten we af blijven, tja…..

Het was leuk en gezellig om te doen, we voelden ons eigenlijk dubbel goed, geld in het laatje voor onze Zonnebloem én we laten de wereld een beetje schoner achter. Fijn toch.

Maar pssst, een ding nog  hé. Mochten er mensen  zijn die volgend jaar ook mee willen doen,  dan wil ik hen wel even een ding in het oor fluisteren.

Het werkt verslavend. Als ik nu ga wandelen zie ik ieder blikje of stukje plastic liggen en in mijn hart voel ik dan weer de onweerstaanbaar  behoefte om het op te rapen en in de dichtstbijzijnde vuilnisbak te gooien. En als het effe kan, doe ik dat ook nog…

Nelly de Haas

0478-583837
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?