Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Een bijzonder verhaal over de Loterij

Ruim 8 jaar woon ik in Wanssum en al gauw ben ik vrijwilliger geworden van de Zonnebloem. Voor mij is het fijn om mensen te leren kennen en iets voor hen te betekenen. Maar ook het contact met andere vrijwilligers verrijkt mijn leven.

Nu woon ik in een drukke straat waarvan ik echt niet alle mensen ken. Maar elk jaar tijdens de lotenverkoop kom ik huis aan huis in mijn straat en maak dan graag een praatje.

 

Zo belde ik deze week aan bij een huis met de bekende vraag of ze een zonnebloemlot wilde kopen. Haar antwoord was: ”Natuurlijk, ik wil wel een paar loten”. Het verhaal wat zij vertelde bleef mij bij.

"Ze vertelde dat haar moeder ruim 40 jaar vrijwilliger was geweest in Liessel bij Deurne. Zij had bij het 25- en 40-jarig jubileum een speldje gekregen van de Zonnebloem. Haar moeder voelde zich opgelaten dat zij gehuldigd werd tijdens een jubileum. Zij had de speldjes nooit gedragen maar altijd goed bewaard. Zij was een vrijwilliger die met hart en ziel iets voor een ander wilde betekenen maar niet op de voorgrond wilde treden. Echter toen haar moeder ging dementeren wilde zij elke dag de Zonnebloemspeldjes dragen op haar jurk. Inmiddels is haar moeder enkele jaren geleden overleden en haar dochter heeft de Zonnebloemspeldjes een ereplek gegeven bij de foto van haar moeder".

 

Ik bedankte haar voor het kopen van de loten en het bijzondere verhaal. Met een glimlach liep ik naar het volgende huis en dacht bij mij mezelf: "ik hoop dat ik ook zo'n vrijwilliger ga worden".

 

Ell Jans, afdeling Maasbloemen

 

 

Nelly de Haas

0478-583837
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?