Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Landelijk recordaantal digitale Zonnebloemloten verkocht

foto-uitslag-zonnebloemloterij-2020jpg

Ludieke acties in coronatijd

Persbericht | maandag 12 oktober 2020

 

Recordaantal digitale Zonnebloemloten verkocht

Vandaag was de trekking van de Zonnebloemloterij. We hebben dit jaar een superaantal van bijna een half miljoen loten verkocht. Marc Damen, directeur van de Nationale Vereniging de Zonnebloem: “Een resultaat waar we trots op mogen zijn. Zeker omdat de lotenverkoop door corona anders verliep dan normaal.” Maar dat leverde ook weer een hoop creatieve ideeën op om de lotenboekjes aan de man te brengen.”

Ludieke acties in coronatijd

Zo zette de afdeling Hooglanderveen een mooie actie op touw waardoor zij 1.500 loten wisten te verkopen, zeker 300 meer dan het jaar ervoor. Voorzitter Chris Bus: “Wij bedachten een ludieke actie om de verkoop van de Zonnebloemloten te stimuleren. Wie bij ons vijf loten kocht voor tien euro, maakte kans op een heerlijke taart. Deze mensen kwamen op een lijst terecht met maximaal 20 adressen. Hieruit werd steeds een winnaar getrokken.

Om bekendheid te geven aan de lotenverkoop, hebben we mensen, bedrijven en verenigingen actief benaderd via telefoon en WhatsApp. We lieten hen dan meteen via een Tikkie betalen, met als voordeel dat er geen contact geld  nodig was. Het nieuws verspreidde zich als een soort olievlek in ons dorp. Er kwamen zelf mensen naar óns toe, omdat ze loten wilden kopen. Hoe mooi is dat!”

 Online lotenpagina

Omdat lotenverkoop aan de deur een stuk lastiger is in coronatijd, maakten veel Zonnebloemafdelingen een online pagina aan. Waren het er vorig jaar nog 273, dit jaar eindigde de teller op 1.048 pagina’s. In plaats van 15.000 digitaal verkochte loten vorig jaar, zijn er in 2020 ruim 107.000 loten verkocht via het internet. Voor sommige afdelingen was het een vervanging van de fysieke lotenverkoop, voor andere afdelingen vooral een welkome aanvulling. Damen: “Het is in ieder geval duidelijk zichtbaar dat we als vereniging de mogelijkheden van het internet steeds meer ontdekken.” 

Mooie bijdrage

Dat geldt zeker voor Lies van Geer, voorzitter van de afdeling Zaandam-Peldersveld-Hoornseveld. Zij zette haar eigen online lotenpagina op en behaalde hiermee een mooi extraatje voor de afdeling. “Vorig jaar had ik ook al een pagina aangemaakt, maar ik begreep niet goed hoe het werkte. Maar dit jaar dacht ik vanwege corona: ik laat me toch niet kisten door zo’n computer? Ondertussen heb ik een profiel op Facebook aangemaakt en kon ik de pagina delen met iedereen met wie ik bevriend ben. En ik heb een mail gestuurd naar oud-vrijwilligers. Zij dragen de Zonnebloem sowieso een warm hart toe, dus dat leek me slim.”

 

Warme samenwerkingen

Niet alleen de Zonnebloemafdelingen waren creatief ook bedrijven als Red je Pakketje en Sunsation Sunflower droegen hun steentje bij: voor € 15 kocht je drie potzonnebloemen met een Zonnebloemlot. Sam Rohn: De Zonnebloem is een warme organisatie en we wilden graag op onze manier een bijdrage leveren aan het mooie werk van de vrijwilligers.”

 

Op naar 2021!

Damen: “Corona leverde ook weer een hoop creatieve ideeën op om de lotenboekjes aan de man te brengen. Veel initiatieven die dit jaar zijn ontstaan, worden meegenomen naar volgend jaar. Ik ben trots op alle Zonnebloemafdelingen die keihard hebben gewerkt om de loten te verkopen. Alle bijdragen van iedereen, groot of klein, worden enorm gewaardeerd. Dankzij jullie kunnen we mensen met een lichamelijke beperking helpen. En dat is - zeker in deze tijd - meer dan welkom!”

 

Winnende lotnummers

 

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Mediacontact
Heeft u vragen over de Zonnebloem? Neemt u dan contact op met Alexander van Zijp, woordvoerder van de Zonnebloem. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 2704 1838 en via alexander.vanzijp@zonnebloem.nl.

Informatie Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt de levens van mensen met een lichamelijke beperking. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De Zonnebloem streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.” www.zonnebloem.nl

Trees van Aaken

0497-591306
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken