Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Zonnebloem Vlaardingen-Centrum verder met dagtripjes

De gezichten van Ina en Anne stralen van blijdschap. Dat was vorig jaar wel anders toen zij te horen kregen dat er geen geld meer was om senioren in Vlaardingen te trakteren op een vakantiereis.

Want daar werd altijd reikhalzend naar uitgekeken. Er moest een nieuwe koers ingezet worden met nieuwe sponsors en een nieuwe opzet van de activiteiten.

En daar zijn Ina Nieuwstraten en Anne van der Vliet wonderwel in geslaagd. "Onze eerste nieuwe activiteit was een bezoek aan Avifauna met een gezelschap van zeker zestig Vlaardingse senioren", zegt Ina, die bij de Zonnebloem verantwoordelijk is voor de uitstapjes. "Door een flinke donatie van het Fonds Schiedam-Vlaardingen kon ik dit reisje organiseren en dat werd erg gewaardeerd door de gasten."
Nog even terug naar vorig jaar toen Ina vertelde dat na bijna twintig jaar een punt werd gezet achter de mid-weekse vakanties naar allerlei leuke locaties in Nederland en daar buiten. Het Hoofdbestuur liet in een brief weten, dat door geldgebrek deze activiteit werd geschrapt. "Jammer, want veel senioren keken echt uit naar deze trip omdat zij zelf vaak niet meer in staat zijn zoiets te ondernemen."

Om zelf zo'n vakantiereis te gaan organiseren, daar ontbrak het geld en de tijd voor. De nieuwe opzet was daarom om eendaagse uitstapjes op het programma te zetten. De trip naar Vogelpark Avifauna was een succesvolle nieuwe start." Overigens een uitstapje dat veel voorbereiding vergde van de organiserende vrijwilligers.

"Zestig deelnemers betekent ook zestig vrijwilligers die gezocht moeten worden om mee te gaan als begeleiding. Dat laatste kost steeds meer moeite", wordt geconstateerd. "Het mag natuurlijk niet zo zijn, dat wij straks activiteiten moeten schrappen door gebrek aan vrijwilligers." Het is de bedoeling om maandelijks een activiteit te organiseren voor de senioren van de Zonnebloem.

Daarnaast zoeken vrijwilligers ook contact met Vlaardingers die op één of andere manier zorg nodig hebben. "Als wij signalen krijgen dat er iets niet klopt bij iemand thuis, sturen wij een vrijwilliger op pad. De overheid stimuleert steeds meer dat senioren thuis blijven wonen. Daardoor zien we steeds meer mensen vereenzamen. Dan kijken we ook of we wellicht hulp kunnen bieden."

DIT ARTIKEL IS OP DINSDAG 6 MEI 2018 GEPLAATST OP DE WEBSITE VAN WEEKKRANT "GROOT VLAARDINGEN" NAAR AANLEIDING VAN EEN INTERVIEW DAT PETER SPEK HAD MET INA NIEUWSTRATEN EN ANNE VAN DER VLIET.

Angeline Verburg

010-4354898
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken